Dyrehave Mølle Nyborg

Dyrehave Mølle

Foto: VisitNyborg / Kristian Lilholt
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
En af Danmarks højeste vindmøller står her i Nyborg. Den hedder Dyrehave Mølle og er 25 meter og 7 etager. Den er fra 1858.  
Adresse

Dyrehavevej 84

5800 Nyborg

Kontakt

Telefon:+45 63 33 80 90

”Dyrehave Mølle” i Nyborg er med sine 25 meter og 7 etager – også kaldet ”lofter” – en af Danmarks højeste vindmøller.

Den er bygget i 1858 af sten. Møllevingerne, som er lavet af Douglasgran, er 32 alen , ca. 20 meter lange og forsynet med ”sejl” af træ, der stilles lodret således, at de danner en flade, som får vingerne til at dreje rundt.

Møllehatten er beklædt med zinkplader og forsynet med en lille mølle, en såkaldt ”vindrose”. Vindrosen bevirker at den selv drejer møllevingerne op i vindretningen. I gamle dage drejede man møllehatten med håndkraft og vingerne var dengang forsynet med kludesejl.

Fra første loft blev de færdige produkter læsset ned på vognene. Andet loft er magasin. På tredje loft blev det færdige mel tappet i sække. Fjerde loft er kværneloftet og herfra sættes også møllevingerne i gang. På femte loft finder man hejseværket som også er trukket af vinden. Sjette loft er et støvloft og syvende loft er i møllehatten.

OBS: Der er desværre ikke adgang ind i selve møllen i øjeblikket, men den kan ses udefra. 

Opdatering oktober 2018:

Realdania har købt Dyrehave Mølle, og vil i de kommende år restaurere den, så den igen kan komme til at virke. Læs mere i artiklerne her:

 

 

Adresse

Dyrehavevej 84

5800 Nyborg

Facilities

Mølle

Vindmølle

Kan kun ses udefra 

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNyborg / Nyborg Turistbureau