©  Foto:

Gourmetrute i Nyborg (41,1 km)

Gourmetruten tager dig på en rundtur i langs Storebæltskysten nord for Nyborg og retur igennem det frodige landskab. Turen er ca. 38 km

Gourmetcykelruten - 38,1 km.

Turen, der følger Storebæltskysten nordpå, starter på havnen i Nyborg. Følg den skiltede cykelrute 40 ud af byen. Vi passere Nyborg Svømme-badeland, drejer til venstre af Østerøvej, kører forbi Nyborg Strand og Hotel Hesselet, langs stranden gennem Christianslundsskoven, Strandalleen, Teglværksskoven og forbi Strandvænget. Stil cyklen her og gå en tur i området, hvor der bl.a. er dyrefolde.

1. Forsæt nordpå langs kysten. I Nordenhuse er der finde bademuligheder og dagcamping, men Nordenhuse er også et gammelt fiskerleje. Tidligere trak fiskerne deres fartøjer op på stranden med et spil. Området er præget af nydeligt pyntede, ældre sommerhuse "En miniature".

2. I Bovense slås et smut forbi den smukke hvide kirke bygget i ung-gotisk stil. Tilbage på Kertemindevej køres mod nord (til venstre med ryggen mod kirken). Vi passerer sommerhus områderne Andkær Strand og Dinestrup Strand, drejer til venstre ad Lundevej og igen til venstre gennem landsbyerne Langtved, Kissendrup og Aunslev.

3. Kryds den gamle hovedvej til Odense og se Aunslev Kirke med det gamle hospital fra 1755 (datidens alderdomshjem for godset Juelsbergs veltjente personale)

4. Tilbage over hovedvejen, og til højre ad Hovgyden forbi Juelsberg gods med den smukke hovedbygning med den fornemme Louis Seize-facade med lyserøde pilastre fra 1770. Der er adgang til den finde landskabelige park indtil 50 m fra hovedbygningen.

Tilbage over hovedvejen, ad Odensevej og Vestergade retur til Nyborg. Th. Lindealleen - Blegdamsgade - forbi Nyborg Slot th. Gasværksgade - tv. Vestervoldgade - th. Korsgade tilbage til havnen.