©  Foto:

Karensminde Frugtplantage

Mellem Hou og Odder kan du besøge denne store frugtplantage med salg af en række forskellige bær og frugter. Besøg gårdbutikken, frugtboden eller pluk din egen frugt i markerne.

Frisk frugt lige fra træet

Tag familien med en tur på landet og kombiner indkøb med en oplevelse hos Karensminde Frugtplantage.  Her kan I frit bevæge jer rundt i plantagen og håndplukke jeres egen frugt. Afhængig af sæson kan I plukke æbler, pærer og blommer, men også bær som brombær, hindbær, blåbær, stikkelsbær, ribs og sødkirsebær.

 

Sådan fungerer selv-pluk

Start med at henvende dig i gårdbutikken, hvor de kan fortælle dig, hvilke frugter, som er tilgængelige til selv-pluk netop nu. Medbringer du egen emballage skal denne vejes, da prisen afhænger af frugtens vægt. Du har også mulighed for at købe poser eller kasser i butikken. Du kan låne et oversigtskort og tage det med ud i plantagen. Pluk kun frugt, hvor det er tydeligt skiltet, at der er pluk-selv. I butikken vejes frugten, og der betales kontant eller via MobilePay.

 

Gårdbutikken

Alle frugter og bær fra plantagen sælges også i gårdbutikken, hvis sæsonen tillader det.  Her kan du også købe plantagens populære æblemost og egen produktion af marmelade. Både most og marmelade fås i mange forskellige varianter, lavet på forskellige sorter.

Og du finder et stort antal sorter hos plantagen. Af æbler kan blandt andet nævnes Pinova, Elstar,Wellant, Gala, Mutzu, Filippa Bellida, Cox Orange, Ingrid Marie og Belle de Boskoop. Og af pærer Concorde, Comice og den kendte danske sort Clara Frijs. Så uanset dine præferencer, kan du finde noget for dig hos Karensminde.

 

Følg Karensminde Frugtplantage på sociale medier

Karensmindes Facebook-side kan du følge med i, hvad der er til salg netop nu. På deres hjemmeside kan du desuden læse mere om, hvad der er i sæson på forskellige tidspunkter af året samt de aktuelle åbningstider. Åbningstiderne varierer i løbet af sæsonen. Udenfor højsæson kan du opleve, at gårdbutikken er lukket, men at den lille frugtbod holder åbent med selvbetjening.

 

Om Karensminde

Karensminde Frugtplantage drives af indehaver Bendt og hans kone Lene. Det er i høj grad et familieforetagende, da du også kan støde på flere andre familiemedlemmer i plantagen. Karensminde har mange år på bagen og blev startet af Bendts bedsteforældre tilbage i 1932. Her holdes traditionerne stolt i hævd, men med moderne dyrkningsmetoder og fokus på både biodiversitet og bæredygtighed. I plantagen kan du støde på boliger til vilde bier, insektvenlige blomster og mange fugle, som lever af de mange insekter, der lever i plantagen.

 

En del af Kystlandets food map

Odderkysten og resten af Kystlandet bugner af gårdbutikker og lokalproducerede fødevarer. På Kystlandets fødevarekort kan du finde inspiration til andre lokale kvalitetsproducenter af alt fra frugt til fisk, kød, ost og vin.