©  Foto:

Naturlejrplads ved Hølken Strand

Helt ned til dejlige Hølken Strand ligger denne shelter med bålhytte. Her kan du overnatte i det fri til lyden af bølgerne, men samtidig i læ for både vind og vejr.

Overnat i det fri ved Odderkysten

Tag din rygsæk på, find soveposen frem og tag en overnatning på Hølken Naturlejrplads. Pladsen er beliggende ved badestranden Hølken Strand, hvor der er godt badevand og en fin badebro. Shelteren ligger kun 50 meter fra vandkanten, men alligevel i godt læ for vinden, som sjældent er et problem ved den rolige østkyst.

På selve lejrpladsen findes en overdækket grillhytte med tre indbyggede shelters.  Grillhytte og shelters bookes sammen med det tilgrænsende græsareal. Nær ved pladsen er der to borde bænkesæt og et muldtoilet. Disse bookes ikke sammen med pladsen og kan frit benyttes af alle, hvis de er ledige.

Du skal selv medbringe brænde til bålpladsen.

 

Hygge Strand Camping

Naturlejrpladsen ligger lige uden for Hølkens campingplads, Hygge Strand Camping. Ud mod stranden har campingpladsen en kiosk og ishus (Gi’Iseriet) som du frit kan benytte. Udover dette skal du undgå at færdes på campingpladsens areal. Hvis du vil have adgang til campingpladsens øvrige faciliteter, kan du overveje at overnatte på pladsen i telt eller hytte.

 

Booking

Shelters og grillhytte kan bookes via Naturstyrelsen. To af de tre shelters kan bookes. Den sidste bliver brugt til opbevaring af kommunen og skolerne i området. Er I færre end 6 kan I kun booke den ene shelter. Der kan maks. bookes for to nætter ad gangen.

Book naturlejrpladsen via dette link.

 

Midt i dejlige Odderkysten

Hølken Strand ligger midt i et større strand- og sommerhusområde. Fra Hou mod syd til Kysing mod nord er der uafbrudt sandstrand, som egner sig glimrende til vandring. Fra lejrpladsen kan du let gå til både Saksild Strand og færgebyen Hou, hvor der er butikker og indkøbsmulighed. Du kan eventuelt gå en tur på Kyststien ved Hou, som forbinder Hou med Hølken.