©  Foto:

Tunø Vikingelejr Tunhalla

Hold ferie på en hel ny måde på Tunø Vikingelejr. Her må du spole tiden tilbage og nyde det simple ø-liv, som man gjorde for århundreder siden, sammen med andre vikinge-entusiaster. 

Lev som en viking på Tunø Vikingelejr

Fat dit sværd og din brynje - nu går togtet til Tunø. 

Her har du mulighed for at holde ferie som en ægte viking på naturskønne Tunø.
På den lille charmerende og bil-fri ø i Kattegat, kun en times sejlads fra Hou, er sydstranden i år afsat til naturlejr for vikinge-entusiaster. Her kan du komme alene, med familien, eller med vennerne og slå dig ned i det lille spirrende vikinge-samfund. Der er blot ét krav: alle på området skal leve og gå klædt som viking.

Derudover er det tilladt at tage håndværk og kunstarbejde med samt drive en bod på pladsen - eller finde en gruppe krigere og øve eller lave opvisning.

 

Praktiske forhold

Tunø Vikingelejr er drevet af Tunø Havn og ligger i forlængelse med øens festivalpladsen. Det er derfor muligt at benytte teltpladsens og havnens faciliteter, der består af et fælleskøkken og toiletter samt bad, når man ligger i lejren. 

Der gælder samme regler på området som for teltpladsen og lystbådehavnen - kl. 22.00 skal der være ro.
Det er Tunø Havn, der har det overordnede opsyn med pladsen. 

Vand kan frit afhentes ved havnebygningen. Mad og dagligvarer kan købes ved Tunø Købmandsgård, der ligger 10 minutters gang oppe i Tunø by. Derudover er Tunø kendt for sine vejboder med friske grøntsager leveret af øens bønder. Dem kan du også lave en aftale med, i forhold til at hente træ til at save og hugge til brænde til bålet - det kan dog også købes lokalt.

Der vil være adgang til rafter i forskellige længder som kan lånes, du skal blot selv tage selv snor med.
Affald skal sorteres og afleveres i øens containere tæt ved færgelejet.

Ved afrejse skal pladsen være helt ryddet.
Øens øvrige gæster kan komme forbi sydstranden og dette skal selvfølgelig kunne tolereres. 

 

Det årlige vikingetræf

I uge 28 kan du komme til vikingetræf på Tunø. Til vikingetræffet vil der være vikingekæmpere, workshops og kunsthåndværk. Pladsen er åben for offentligheden i dagstimerne fra 10.00 - 16.30, så kig forbi og se de mange flotte vikinger. 

 

 

Priser og booking

Det er gratis at ligge i Tunø Vikingelejr. om frit frem og tilbage med færgen ved at tilmelde dig via Tunhalla's hjemmeside. Det hele er ret let.

For spørgsmål vedrørende priser, booking, benyttelse af øens øvrige teltpladser og andre praktiske forhold på Tunø Vikingelejr, kontakt da:

Overfartsleder

Bjarne Møllgaard
Telefonnummer:  +45 51 836 103
Mail: bjarne.mollgaard@odder.dk  

 

Transport til Tunø

Overfarten til til Tunø foregår med færge fra Hou Havn og tager ca. 1 time.

Se sejltider og book billetter allerede nu - eller find inspiration i Kystlandets store guide til Tunøs mange aktiviteter og oplevelser. 

God tur!