Gå til indhold
Beer sign at bodega in Vesterbro "Øl", Copenhagen, Denmark

Skål! Oplev Danmarks lokale ølbryggerier

Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Vidste du at vi har over 100 såkaldte mikrobryggerier med egen produktion i Danmark? Og dertil kommer der de tolv større, klassiske bryggerier med det globalt repræsenterede Carlsberg øverst.

Det gør Danmark til et af de vigtigste øllande i verden. I intet andet land i verden kan du finde en så bred vifte af kvalitetsøl i forhold til landestørrelse og befolkning. Og uanset hvor du er i Danmark, er du aldrig længere end 30 kilometer fra det nærmeste bryggeri. Så det kan vi vist med rette skåle for🍺

Herunder finder du et udvalg af Danmarks ølbryggerier, så du kan sagtens på øltur rundt i landet.

Liste
Kort
Zapfhähne mit Mikkeller-Bier
Foto: Camilla Stephan - Copenhagen Media Center

Mikkeller Bar

New York, Tokyo, Seoul, Singapore - Mikkeller-øl og de tilknyttede barer findes nu over hele verden, men ingen steder smager ølen så godt som i deres hjemland. Prøv øl brygget af Mikkeller i deres egne barer i København, Århus, Odense eller Bornholm. Uanset hvor du er, kan du være sikker på, at der altid er fokus på høj brygge kvalitet og kreativitet.

Læs mere
Bier von Bryggeriet Apollo
Foto: Bryggeriet Apollo - Wonderful Copenhagen

Bryggeriet Apollo

Lige ved siden af ​​forlystelsesparken Tivoli i København ligger Danmarks første mikrobryggeri, Bryggeriet Apollo, der åbnede i 1990. Et år tidligere blev bryggeriet købt fra Østtyskland, og hele bryggeriet blev bygget efter modellen af ​​tyske ølkældre. I dag danner brygkedlen det skinnende centrum af den tilknyttede restaurant. Her kan du nyde den specielle, sprudlende atmosfære og hjertelige retter skræddersyet til ølen. Perfekt efter et besøg i Tivoli, ikke?

Læs mere
Kellner zapft Bier im Nørrebro Bryghus
Foto: Robin Skjoldborg

Nørrebro Bryghus

Fra starten har Nørrebro Bryghus i hjertet af København været en pioner og en integreret del af den danske ølkultur. her mødes opfindsomhed, kreativitet og økologisk bevidsthed. I 2009 blev Nørrebro Bryghus Danmarks første CO2-neutrale bryggeri og udviklede Danmarks første CO2-neutrale øl med "Globe Ale". Sørg for at besøge det prisvindende bryggeri på din næste tur til den danske hovedstad!

Læs mere
Bier der Brauerei Skovlyst
Foto: @bryggeriskovlyst

Bryggeri Skovlyst

Bryggeri Skovlyst ligger på den smukkeste beliggenhed i Hareskoven uden for København. Bryggeriet og dens tilhørende restaurant blev etableret i 2004, og placeringen midt i naturen og de lokale råvarer fra skoven spiller stadig en central rolle i dag. Da øl fra Skovlyst kun sælges på stedet, bør du bestemt planlægge en tur til restauranten, så du kan nyde den i de perfekte omgivelser og med hjemmelavede, sæsonbetonede retter.

Læs mere

Skagen Bryghus

Nyd en god øl, frokost og levende musik hele året rundt på Danmarks nordligste bryggeri. Skagen Bryghussørger altid for en fantastisk atmosfære, som klart skal opleves af enhver ølelsker.

Læs mere
Bier von Ribe Bryghus
Foto: Kim Wyon

Ribe Bryghus

I tråd med sin placering i Danmarks ældste by ligger det lokale bryggeri Ribe Bryghus også i en historisk og omhyggeligt renoveret gård nær katedralen. Brygningsprocessen er næsten også historisk, da den brygges i stil med engelske ale-traditioner. Under et besøg kan du følge denne proces nøje og lade de tre bryggerier fortælle dig mere om øl og bryggeri.

Læs mere
Bier vom Jelling Brauhaus
Foto: @dalekilde

Jelling Bryghus

Med den stigende efterspørgsel efter specielle øl opstod også ønsket om et lokalt bryggeri i Jelling. Fem iværksættere og ølelskere åbnede derefter Jelling Bryghus i 2007. Jellings rige historie og den omkringliggende natur tjener altid som inspiration til navne, ingredienser og nye kreationer af de forskellige øl af høj kvalitet.

Læs mere
Bier von Ebeltoft Gårdbryggeri
Foto: Ebeltoft Gårdbryggeri - VisitDjursland

Ebeltoft Gårdbryggeri

Ebeltoft Gårdbryggeri ligger midt i Mols Bjerge Nationalpark. Om sommeren har terrassen en vidunderlig udsigt over den beskyttede Jernhatten-bakke og havet, samt regelmæssige koncerter i og omkring bryggeriet underholder besøgende. Ebeltoft Gårdbryggeris klassiske øl betragtes som en af ​​de bedste i området, men sørg for at prøve de lækre limonader lavet af naturlige ingredienser.

Læs mere
Frischer Hopfen der Bøgedal Brauerei
Foto: bogedal

Bøgedal Bryghus

Vil du have en særlig øl? Bøgedal Bryghus er ikke kun det mindste bryggeri i Danmark, men også et meget usædvanligt. Det er det eneste "fritfaldsbryggeri" i Skandinavien. Her flyder øllen over forskellige niveauer ved hjælp af en elevator - uden brug af pumper. Sørg for at se dette med dine egne øjne!

Læs mere
Frischgezapftes Bier im Fanø Bryghus
Foto: Fanø Bryghus - Destination Sydvestjylland

Fanø Bryghus

Amerikansk bryggetradition møder underlig humor på øen Fanø. I det lokale bryggeri - grundlagt af en kreativ dansk-amerikansk duo - skaber denne kombination velsmagende kvalitetsøl, bizarre ølnavne og specialdesignede mærker. Fanø Bryghus-øl kan købes mange steder i Danmark. Det smager dog bedst frisk serveret i bryggeriets egen bar.

Læs mere
Bier vom Samsø Brauhaus
Foto: @t_beer_

Samsø Bryghus

Samsø Bryghus ligger i en gammel, idyllisk gård på den nordlige del af Samsø. Øllen brygges i to ombyggede mælkekøletanke, og øltyperne er opkaldt efter lokale attraktioner. Samsø Bryggeri tilbyder dog mere end bare et bryggeri. Her kan du nyde hjemmelavede retter i caféen lavet af gårdens egne økologiske ingredienser, shoppe hele året rundt i den velassorterede gårdbutik og selvfølgelig prøve ølen på stedet.

Læs mere
Bierfässer im Fur Bryghus
Foto: Jacob Pedersen

Fur Bryghus

Fur Bryghus er et af Danmarks første mikrobryggerier, og det ligger på den lille ø Fur i Limfjorden. Bryggeriet og den tilhørende restaurant ligger i en lys rød bygning, som tidligere var en del af en tidligere molerfabrik. Kombiner en udflugt til Fur's imponerende klipper og Knude Klint-klippen med et besøg i Fur Bryghus. De sæsonbetonede retter her indeholder endda den lokale øl eller passer i det mindste perfekt til den.

Læs mere
Bier der dänischen Brauerei Bryghuset Møn
Foto: Markus Spiske

Bryghuset Møn

Øbryggeriet Møn fokuserer på kvalitet og lokale, naturlige ingredienser. Al juice og nogle øl er økologiske og kan købes på caféer, restauranter og overnatningssteder på Møn. Sørg også for at prøve vandet fra bryggeriet Møn, som kommer direkte fra den smukke natur mellem Møns Klint og Liselund, hvor lagene af kridt fungerer som naturlige filtre og gør vandet særligt blødt og behageligt.

Læs mere
Frischgezapftes Bier in der Rise Bryggeri
Foto: Mikkel Øhlenschlæger Andersen

Ærø Bryggeri

Da Ærø Bryggeri (tidligere Rise Bryggeri) genåbnede i 2004, blev Ærø sat tilbage på kortet for ølelskere. Bryggeriet lægger stor vægt på håndværk, kvalitet og lokal tilknytning og ansvar. Den hyggelige café åbner i juli og august og inviterer dig til at nyde lette, hjemmelavede retter i bryggeriets have. Mange siger, at Ærø-øllen smager bedst her, så hvorfor ikke teste om du er enig med de andre?

Læs mere
Bier vom Svaneke Bryghus
Foto: Kasper Buchardt Thye - Svaneke Bryghus

Svaneke Bryghus

Svaneke Bryghus er Danmarks østlige bryggeri. Her brygges 100% økologisk øl efter ”langsom øl”-princippet, og bryggeriet er tro mod mottoet: Gode ting tager tid, god øl endnu længere! Over 80.000 gæster besøger den tilknyttede restaurant hvert år, hvor den lokale øl nydes sammen med Bornholms specialiteter og delikatesser.

Læs mere
Bier der Refsvindinge Bryggeri
Foto: Refsvindinge Bryggeri - VisitNyborg

Refsvindinge Bryggeri

Refsvindinge Bryggeri på Fyn er et af de mindste bryggerier i Danmark, men et af de mest kendte. Dette skyldes ikke mindst Ale No. 16, som i 1997 ikke kun blev udnævnt til Danmarks bedste øl, men et par år senere blev endda den tredje bedste øl i verden. I dag kan du prøve denne lækre ale næsten over hele landet, men den smager bedst i hjemmebryggeriet. Kombiner din ølsmagning med en overnatning i de hyggelige hytter på det tilhørende bed and breakfast!

Læs mere

Share your wonders: