Skoleskibet DANMARK

DANMARK i New York

16.9.2022
Foto: Martec

Skoleskibet DANMARK lægger dæk til danske organisationers og virksomheders møder under Climate Week NYC.

Når verdens stats- og regeringschefer, politiske ledere, internationale erhvervsledere, klimaeksperter og NGO’er, meningsdannere og mediefolk samles i New York i anledning af FN’s Generalforsamlig og Climate Week NYC, er der også danske interesser og relationer at tage vare på og bringe i spil. 

Climate Week NYC er verdens største globale klimauge, og Det danske Generalkonsulat i New York har i år samlet en række danske organisationer som partnere til et tre dagens fremstød med fokus på klima og bæredygtighed, Citizen Sustainability Summit.

Citizen Sustainability Summit.er et internationalt udstillingsvindue for danske virksomheders og organisationers løsninger, teknologier, services, bidrag, holdninger og visioner for fremtidens grønne omstilling og liv på kloden og gennemføres i dagene 19.-21. september.

Partnere

VisitDenmark er partner i Citizen Sustainability Summit og benytter det stærke internationale fokus på Climate Week til at promovere Danmark sammen med de øvrige partnere: Generalkonsulatet, Københavns Kommune, Creative Denmark, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Industri, Dansk Design Center, Food Nation, State of Green og UIA World Congress of Architects.

En væsentligt del af VisitDenmarks bidrag er at levere en platform til at facilitere partnernes mødeaktiviteter i løbet af ugen. Derfor er skoleskibet DANMARK inviteret til New York for at agere unikt mødested for de danske partnere og deres internationale samarbejdspartnere. 

Møder ombord

Skoleskibet lægger til kaj fredag den 18. september ved Pier 17, South Street Seaport, og her vil der i løbet af Climate Week være en række møder og arrangementer ombord. Blandt andet lægger skoleskibet dæk til den officielle åbning af Citizen Sustainability Summit  med deltagelse af bl.a. statsminister Mette Frederiksen, og torsdag er VisitDenmark vært for en workshop ombord for amerikanske turoperatører, rejseagenter og journalister ombord.

Vind i sejlene

Skoleskibet er en 3-mastet fuldrigger, som bærer 26 sejl. Det er primært vinden, der har bragt DANMARK til New York, og på den måde er skibet også et spektakulært symbol på de væsentlige diskussioner om klima og bæredygtighed, som er på den globale agenda i Climate Week. 

Om den helt specielle maritime mødevenue siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark: 

"Skoleskibet DANMARK er et godt afsæt til at fortælle om Danmarks maritime historie og også om vores grønne ambitioner. VisitDenmark er også engageret i den grønne omstilling,  og derfor er vi glade for at være med til at lægge skib til møder mellem danske klimaaktører og deres samarbejdspartnere".

I løbet af skoleskibets ophold vil der være open-ship arrangementer, hvor interesserede kan komme ombord. Der er også offentlig adgang til mange af aktiviteterne i Citizen Sustainability Summit, der holdes på Chelsea Market Passage on the High Line.

Skoleskibets ophold i New York arrangeres i et samarbejde mellem Martec, VisitDenmark og Erhvervsministeriet.