Vindebyøre Camping Tåsinge Fyn

Fremgang for mindre hoteller i 2019

4.6.2020
Foto: Niclas Jessen

I de sidste fem år har de mindre hoteller haft vækst, mens de mindre campingpladser er gået tilbage. Det viser en ny udgivelse fra Danmarks Statistik, som fremover vil opgøre statistikken på årsbasis.

De mindre hoteller i Danmark oplevede en vækst i overnatningerne på 24 procent fra 2016 til 2019. I samme periode faldt overnatningerne på de mindre campingpladser med 25 pct.

Det fremgår af en ny udgivelse fra Danmarks Statistik, der har undersøgt de mindre overnatningssteder, som er fritaget for at indberette til den månedlige statistik.

Undersøgelsen har indtil nu været gennemført hver femte år, men fremover vil der komme en årlig opgørelse over de mindre overnatningssteder, og det glæder VisitDenmark.

”De mindre hoteller og campingpladser udgør i visse områder af Danmark en betydelig del af overnatningskapaciteten, og derfor er vi glade for, at Danmarks Statistik nu vil indsamle statistikken hvert år. På den måde får vi et mere retvisende billede af udviklingen af overnatningerne i Danmark,” siger VisitDenmarks analysechef Helle Damkjær.

VisitDenmark er i øjeblikket ved at undersøge, hvordan tallene kan opgøres i forhold til de 18 destinationer i Danmark.

Flest danskere på de mindre overnatningssteder

I 2019 var der 841.000 overnatninger på mindre hoteller og 142.000 overnatninger på de mindre campingpladser. Til sammenligning var der godt 17 millioner overnatninger på hoteller med 40 senge og derover, og 11 millioner overnatninger på de større campingpladser.

Undersøgelsen viser også, at over halvdelen af gæsterne på de mindre overnatningssteder er danskere.

De mindre hoteller dækker også bed & breakfast og andre lignende overnatningssteder, der har mellem 10 og 39 senge. De mindre campingpladser har mellem 10 og 74 enheder.

Vær opmærksom på, at opgørelsen er fra 2019, og tallene dermed er indsamlet før coronakrisen. Tallene kan bruges som en indikator for niveauet før covid-19, men beskriver ikke den aktuelle situation.

Statistikken har fået sin egen træktabel i Danmarks Statistik, hvor man kan trække data på blandt andet fem forskellige nationaliteter og de fem regioner.

Yderligere information