banner

12-19 procent færre udenlandske turister til Danmark i år

18.3.2020
Foto: VisitDenmark

Et nyt forecast fra Tourism Economics vurderer på nuværende tidspunkt, at antallet af udenlandske turister i Danmark vil falde i bedste fald 12 procent og i værste fald 19 procent som følge af COVID-19.

Tourism Economics har netop opdateret deres prognose for økonomi og turisme. De opererer med et best case scenarie, hvor COVID-19 er inddæmmet efter 5 måneder og et scenarie, hvor det tager 8 måneder at inddæmme virus. Det vil henholdsvis betyde et fald i antallet af udenlandske turister i Danmark på 12 og 19 procent for 2020. 

COVID-19 har medført begrænsning af økonomisk og social aktivitet, lukning af landegrænser, rejseforbud, selvisolation mv. Det medfører en kraftig påvirkning af turismen.

Tourism Economics følger og evaluerer situationen løbende, og forventer hyppigere opdateringer af prognoser. Det skal understreges, at dette er et øjebliksbillede, der løbende kan ændre sig

Hvis COVID-19 er inddæmmet efter fem måneder, antages turismen at være kommet sig helt i 2022. Hvis der går otte måneder, vil turismen først være kommet sig fuldt i 2023.

I en kommentar til Tourism Economics nye prognose siger adm. direktør for VisitDenmark, Jan Olsen. 

”Den nye prognose fra Tourism Economics er meget dyster læsning. Der er ingen tvivl om, at turismen i hele Danmark vil blive ramt af COVID-19. Derfor gælder det nu om at stå sammen i branchen og arbejde for de rigtige løsninger, der på kort sigt kan være med til at afhjælpe situationen mest muligt, og på den længere bane kan sikre, at vi igen kommer tilbage på det solide vækstspor, som turismen var på, og som var med til at skabe omsætning og arbejdspladser i hele landet. 

Turismen kan noget særligt. Den er i den grad med til at sikre og udvikle lokalsamfund til gavn for velfærd og livskvalitet rundt omkring i hele landet. Vi håber naturligvis, at det er det bedste scenarie, der bliver til virkelighed, men vi frygter, at det trækker længere ud,” siger Jan Olsen.

Læs uddrag af Tourism Economics nye prognose. 

Vær opmærksom på, at uddraget kun indeholder kun prognose for de internationale ankomster på verdensplan. VisitDenmark har fået deres prognose for Danmark.  


Om Tourism Economics

Tourism Economics er er en afdeling under det internationalt anerkendte forskningsinstitut Oxford Economics. Tourism Economics har specialiseret sig i globale rejsedata, forudsigelser, økonomiske konsekvensanalyser, politiske analyser og markedsanalyser, som VisitDenmark bl.a. bruger som baggrund for egne analyser.

Spørgsmål om prognosen kan rettes til