The Ancient Road, Hærvejen, in Denmark

180 danske cykelruter udkommer i app og bog

10.10.2022
Foto: Destination Sønderjylland

Danske, tyske, hollandske og engelsksprogede cykelturister får nu adgang til de mest populære cykelruter i Danmark via app, website og bog. 

Der er Vestkystruten på 560 km. Tunø rundt på knap 11 km. Og Nordens Drue ved Nakskov på 54 km. 

Det hollandske cykelrute-forlag Falk udgiver til november en bog med 180 nationale, regionale og lokale cykelruter i Danmark. Routiq-app’en, som findes på tysk, engelsk, hollandsk, fransk, spansk og dansk, er med sine 2,5 mio. downloads en af de største rekreative cykelapps på markedet.  

”Det er mig bekendt første gang, at der kommer en så omfattende oversigt over danske cykelruter målrettet internationale turister. Routiq.com er en af de største online platforme for cykelruter, og udgivelsen er med til at cementere Danmarks position som en attraktiv cykeldestination,” siger Mette Rodenhuis-Carlsen, VisitDenmarks markedschef i Holland, som har arbejdet sammen med den hollandske kortudgiver gennem flere år. 

I såvel bog, app og på web bliver cykelruterne vist på et kort og med fakta om længde, stigning, hvor lang tid det tager at cykle ruten, og som en ekstra gimmick bliver antallet af kalorier, man forbrænder, også angivet. Beskrivelsen af cykelruterne kan også rekvireres via QR-koder. 

"Som den største udgiver af trykte cykelkort er vi altid på udkig efter strategiske samarbejder med partnere, der gerne vil sætte cykling på kortet. For eksempel har vi allerede Holland, Belgien og Tyskland i vores portefølje. Danmark var det sidste, der blev tilføjet. Landet har en rig cykelhistorie og har investeret meget i cykelinfrastruktur i de senere år. Det virkede derfor som et logisk skridt at bringe et produkt på markedet sammen med VisitDenmark,” siger Jeroen van der Pasch, salgschef hos Route.nl. 

Input fra destinationerne

Det er de danske destinationsselskaber, som har leveret gpx-koder, billeder og beskrivelser til de 180 cykelruter, som er optaget i bogen. 

”Gennem de senere år er der blevet investeret i at udvikle de danske cykelruter, og Danmark har i dag et stærkt cykelprodukt. De danske destinationsselskaber har en stor aktie i udviklingen, og derfor er vi glade for, at de har bidraget med deres ekspertise til udgivelsen, så vi kan få synliggjort de mange muligheder, Danmark har at tilbyde, når det gælder cykelferie,” siger Mette Rodenhuis-Carlsen. 

Bogen kommer til salg den 1. november, og kommer til at koste 30 euro. Destinationer og turistkontorer vil få mulighed for at købe bogen til en favorabel pris. 

Bogen vil blive udgivet på dansk, tysk, engelsk og hollandsk. 

App og web er allerede opdateret med de danske cykelruter. 

Se ruterne på routiq.dk

Maudy van der Laan-Zweekhorst
Yderligere information om Routiq

Marketing manager

mz@visitdenmark.com

Eksempel på cykelkort

Nieuwe Routiq fietsatlas Deense fietsroutes

Foto:Routiq.com