N8 route sign on country road, Denmark

Overblik over cykelruter på tværs af Danmark

1.9.2021
Foto: Sebastian Herrmann

VisitDenmark beder destinationerne om at bidrage til at få udgivet et samlet overblik over nationale, regionale og lokale cykelruter i Danmark. En hollandsk platform med internationalt fokus står bag udgivelsen. 

Cirka 1 million udenlandske turister cykler i Danmark hvert år. Det viser VisitDenmarks turistundersøgelse fra 2017. 

Nu kan de mange udenlandske cykelturister få bedre overblik over de danske cykelruter. Det hollandske cykelrutekort-forlag Falk, som står bag platformen routiq.com, har nemlig kontaktet VisitDenmark for at få hjælp til at udgive de danske cykelruter i såvel bogform som i deres populære app. 

”Henvendelsen er et klart tegn på, at Danmark bliver opfattet som et attraktivt, internationalt rejsemål for cykelturister. Routiq.com er en af de største online platforme for cykelruter og udgiver af trykte rutekort på flere sprog,” siger VisitDenmarks markedschef i Holland, Mette Rodenhuis-Carlsen, som de sidste år har samarbejdet med den hollandske kortudgiver. 

Hun har nu bedt destinationerne om hjælp til at kortlægge de regionale og lokale ruter og give input i form af tekst, rutebeskrivelser, GPX-information og billeder. 

Bogen vil koble de nationale, regionale og lokale ruter sammen på den måde man kender det fra Holland, og vil blive udgivet på dansk, tysk, engelsk og hollandsk samt i sprogversionerne af routiq.com’s app.  

”Der findes endnu ikke en international samlet udgivelse af cykelruter på tværs af Danmark, og derfor er det en rigtig god mulighed for at gøre både de nationale, regionale og lokale cykelruter tilgængelige for de internationale turister,” siger Mette Rodenhuis-Carlsen og håber på destinationernes opbakning til projektet. 

Maudy van der Laan-Zweekhorst
Kontaktinfo vedr. projektet

Marketing manager, Nederlandene

mz@visitdenmark.com