Ærø

Tysk tv-kanal viser serie om Danmark i bedste sendetid

24.4.2020
Foto: @fotofactory

De danske Ostsee og Nordsee kyster er omdrejningspunktet for tre programmer om Danmark, som netop har været vist på den tyske tv-kanal NDR. Det er ekstrem god eksponering af Danmark, mener VisitDenmarks markedschef i Tyskland. 

”Landet mellem havene” er titlen på tre tv-programmer om Danmark, som netop har været vist på den landsdækkende tyske tv-kanal NDR. 

Programmerne tager seerne Danmark rundt via kystvejen. Og da hvert program varer 90 minutter, er der god tid til at gøre stop ved kysterne, i byerne og på øerne, hvor lokale attraktioner bliver vist frem, og historier om stedet, råvarer og historien bliver fortalt af lokale. 

Det er med andre ord 270 minutters reklame for Danmark som destination. NDR har produceret og finansieret for programmerne, og en række aktører i dansk turisme, herunder VisitDenmark har givet gode råd og tips til filmholdet om blandet andet temaer og interviewpersoner. 

”De tre programmer er høj kvalitet og ekstrem god eksponering af Danmark. Vi er glade for, at tyskerne har kunnet få et lille stykke Danmark ind i deres stuer netop nu, hvor det er svære tider, og folk har brug for at drømme sig væk. Og måske også blive inspireret til deres næste ferie. En stor tak til de aktører i dansk turisme, som har hjulpet med at realisere filmen,” siger Mads Schreiner, VisitDenmarks markedschef i Tyskland. 

I det første afsnit besøger de tyske tv-seere ”Die Dänische Nordsee”. Andet og tredje afsnit handler om ”Die Dänische Ostsee”.  Første afsnit blev optaget i 2018 og de to sidste afsnit i 2019. 

Omkring 1,5 millioner har set med, hver gang et afsnit er blevet vist. Dertil kommer seere, som har streamet programmerne på NDR’s hjemmeside. 

Programmerne forventes at blive genudsendt på NDR senere på året og også blive vist på søsterkanalen WDR. 

Se de tre programmer i NDRs mediatek:

Dänemarks Nordseeküste   

Von Skagen bis Flensburg   

Von Flensburg bis Bornholm