Lalandia Billund - pige med vand

Attraktioner i Danmark

25.7.2023
Foto: Jesper Grønnemark

Attraktionslisten er en årlig publikation, som dokumenterer besøgstallene for Danmarks mest besøgte attraktioner og følger udviklingen i de danske attraktioners besøgstal. 

Danmarks mest besøgte attraktioner

Hvert år udgiver vi Attraktionlisten, som udpeger de ti mest besøgte museer, forlystelsesparker og zoologiske haver. Attraktionslisten indeholder også en Top 50 og en Top 300 over de mest besøgte attraktioner i Danmark.

De 50 mest besøgte attraktioner

Et par udfordrende år med coronarestriktioner som forsamlingsforbud, afstandskrav og coronapas satte deres tydelige spor på antallet af besøg på de danske attraktioner.

I 2022 kom de danske og udenlandske gæster tilbage til de danske attraktioner. De 50 mest besøgte attraktioner i Danmark havde et samlet besøgstal på 24,2 mio. Det er 65,6 pct. flere end i 2021, men 11,5 pct. færre end i 2019. 

Nyheder på årets attraktionsliste

  • Ud af de 50 mest besøgte attraktioner har 44 attraktioner registreret flere besøgende i 2022 end i 2021.  
  • Tivoli oplevede fra 2021 til 2022 en stigning i antal besøg på 60,7 pct. og er fortsat den mest besøgte danske attraktion.
  • Alle attraktionskategorier har oplevet stigende besøgstal sammenlignet med besøgstal for 2021. 

Se top 300 i dashboardet

Du kan få et hurtigt overblik over besøgstallene fra attraktioner i de forskellige destinationer i Danmark via den interaktive grafik nedenfor.

OBS! Grundet forskellige indberetningsmetoder og dermed udfordringer med sammenligneligheden af besøgstal på tværs af de danske attraktioner, vil VisitDenmark i løbet af efteråret revurdere grundlaget for attraktionslisten. Dette betyder, at Attraktionslisten i sin nuværende form ikke kan forventes at udkomme fremadrettet. 

Fakta om attraktionslisten

Attraktionslisten er baseret på besøgstal fra Danmarks Statistik, Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark og individuelle indberetninger. Deltagelse på attraktionslisten er frivillig.