Bike at the coast of Nordsjælland

Cykelturisterne i Danmark

17.11.2023
Foto: Tine Uffelmann

Danmark er populært blandt både danske og udenlandske turister, der foretrækker at udforske landet på cykel. En ny rapport fra VisitDenmark giver indblik i de turister, der har cykling som rejsemotiv, da de valgte at holde ferie i Danmark.

Hvem er cykelturisterne i Danmark?

I 2022 har der været i alt 2,6 mio. cykelturister i Danmark. 1,1 mio. cykelturister er danske turister, mens de øvrige 1,5 mio. er udenlandske.

VisitDenmark definerer cykelturister, som turister hvor "cykling eller cykelferie" har haft afgørende eller høj betydning for, at de har valgt at holde ferie i Danmark. Cykelturisterne er generelt meget aktive på deres ferie i Danmark, og bruger også tiden på at gå ture, at opleve noget nyt og at være i naturen. 

Cykelturister er tilfredse med strand, kyst og natur i Danmark

Cykelturisterne er overordnet meget tilfredse med deres ferie i Danmark, men det er primært parameteret ”Strand, kyst og natur” de var tilfredse med på ferien. 

Fire ud af ti cykelturister i Danmark kom fra Tyskland, mens andelen blandt alle turister blot er 20 pct. Dermed er tyskerne overrepræsenterede blandt cykelturisterne på ferie i Danmark.