Mand der fisker ved Vejers

Lystfiskerturister i Danmark

19.9.2023
Foto: Thomas Høyrup Christensen

I Kyst- og naturdanmark var der i alt 1,2 mio. lystfiskerturister i 2022. 

Specifikke aktiviteter kan spille en væsentlig rolle for turisternes ferieoplevelse i Danmark. Nogle turister tiltrækkes især af natur og aktiviteter i naturen, herunder lystfiskeri. Lystfisker er ikke den eneste aktivitet, der tiltrækker lystfiskerturisterne i Kyst- og naturdanmark. De efterspørger den fulde ferieoplevelse med forskellige aktiviteter ved kysten og i naturen. 

Hvem er den typiske lystfiskerturist?

Hvem er den typiske turist, der kommer til Danmark for at lystfiske?

  • 46 pct. af lystfiskerturisterne var fra Danmark, og 44 pct. var tyskere. Det betød, at otte ud af 10 udenlandske lystfiskerturister var fra Tyskland. 
  • Ikke overraskende er naturen og oplevelserne vigtige for lystfiskerturisterne, når de vælger rejsemål. Det gælder både for de udenlandske og danske lystfiskerturister.
  • Også det, at Danmark er et miljøvenligt rejsemål, havde betydning for mange lystfiskerturister, da i valgte en ferie i Danmark.
  • Lystfiskerturisterne har et døgnforbrug på 1.000 kr. 
  • Lystfiskerturisterne er meget tilfreds med ferien i Danmark og de danske strande, kyst og natur.

VisitDenmarks definition af en lystfiskerturist

VisitDenmark definerer lystfiskerturister som turister, der ’i høj grad’ eller ’i afgørende grad’ lagde vægt på ”lystfiskeri i hav eller sø”, da de valgte Danmark som feriedestination i 2022.

Turistprofilen er baseret på VisitDenmarks Turistundersøgelse 2022 og baserer sig på interview med 639 udenlandske og 327 danske lystfiskerturister.