Danish Vikings

Kunst, kultur og historie

Det specielle lys i Odsherred har altid tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere, og der er rigtig mange gallerier og udstillingssteder i området. Også den nu afdøde maler Sigurd Swane holdt af Odsherred og opførte Malergården ved Plejerup til sig og sin familie. Kunstnerhjemmet er nu indrettet som museum.  

Højt over Isefjorden ligger Anneberg Samlingerne med Nordeuropas største samling af glas fra oldtiden til vore dage. Og på Vestsjællands Kunstmuseum i Sorø kan du se en fin samling af dansk kunst fra 1700-tallet til i dag. 

Overalt i Vestsjælland fornemmer du historiens vingesus. I Åmosen er der gjort mange og fine fund fra stenalderen, og i Trundholm Mose blev den enestående Solvogn fra bronzealderen fundet. Vikingerne har sat sig spor omkring Isefjorden og ved Trelleborg uden for Slagelse, hvor du kan opleve den velbevarede ringborg og det tilhørende museum. 

Der er mange slotte og herregårde i Vestsjælland, og en del af de store huse er åbne for publikum, fx Dragsholm ved Fårevejle – med riddersal, spøgelser og uhyggelig fangekælder, hvor jarlen af Bothwell sad fanget i fem år.

Del denne side