Oplev Danmark på to hjul

Der er mange muligheder for en cykelferie - eller blot en mindre udflugt med cykel - i Danmark. Der er langtursruter for dem, der går seriøst til værks, et hav af kortere "oplevelsesruter" velegnet til familier og andre, hvor en cykeltur er en hyggelig aktivitet blandt flere på ferien. Sidst findes der også mange udfordrende og naturskønne ruter for mountainbikefolket.

Danmarks 11 nationale cykelruter

I Danmark findes der et unikt netværk af cykelruter på 3.500 km, som består af 11 nationale cykelruter. Disse stier forbinder alle dele af landet fra syd til nord og fra øst til vest.

7 cykelruter på tværs af regioner

Danmark er og bliver et cykelland. Med lange, flade strækninger ofte med udsigt over vandet er det en fornøjelse at cykle rundt i Danmark. Ud over mange små cykelstier og dagsture er der syv lange cykelruter i Danmark.

Hent den smarte BIKE & STAY DK app

Foto: Niclas Jessen

Panorama cykelruter i Vestdanmark

Langs den nationale cykelrute "Vestkystruten", der følger Jyllands vestkyst fra Rudbøl i syd til Skagen i nord, finder du 16 af de 26 Panorama cykelruter, der fører gennem noget af Danmarks smukkeste natur og spændende seværdigheder.

Panorama cykelruter i Østdanmark

10 af de 26 Panorama cykelruter befinder sig i Østdanmark og ligger som sløjfer på den danske del af den nationale cykelrute 9, "Berlin-København ruten".

Gode råd til cykelferien

Ved Aktiv Danmark kan du finde mere info om forskellige cykelruter og cykeloplevelser i Danmark. Hvis du selv vil planlægge din tur, kan du bruge oversigten til at danne dig et bedre overblik.