9 cykelruter på tværs af regioner

Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Danmark er og bliver et cykelland. Med lange, flade strækninger ofte med udsigt over vandet er det en fornøjelse at cykle rundt i Danmark. Ud over mange små cykelstier og dagsture er der syv lange cykelruter i Danmark.

Liste
Kort
Tour de France, etape 2 - regional cykelrute 27
Foto: VisitFjordlandet, Roskilde

Tour de France, etape 2 - regional cykelrute 27

Cykl i Tourens hjulspor

2. etape af Tour de France-ruten bød på Danmarks smukkeste fjorde og Sjællands fantastiske kyst 

Etape 2 startede i smukke, historiske Roskilde og kørte derefter gennem maler...

Læs mere
Regional Cykelrute 37 - Tour de France 3. etape
Foto: Daniel Villadsen

Regional Cykelrute 37 - Tour de France 3. etape

I hjulsporet af Tour de France-feltet 2022 følger du den 182 km lange rute i gennem Syddanmark, med et hav af muligheder for historiske og naturskønne oplevelser.

Læs mere
A woman enjoying the view in South Jutland during a pitstop along the N8 bike route
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Østersøruten

Cykelruten bevæger sig gennem Sydøstjylland over Ærø, Langeland, Lolland-Falster, Møn, Sydsjælland og på Fyns kyster. Ruten passerer gennem nogle af Danmarks smukkeste områder, såsom fjordlandskabet vest for de små bælter, øen omkring sydfyn og de storslåede klipper på Møn.

Læs mere
Vestkystruten 1
Foto: Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning

Vestkystruten 1

Tag på cykeltur langs Vestkystruten og udforsk de hyggelige kystbyer og smukke landskaber langs den nordjyske vestkyst.

Læs mere

Limfjordsruten på Cykel - 600km

"Du grønne skov, du glade lærke...", limfjordslandet er et fremragende landskab at bevæge sig ud i på cykelryggen. Limfjordsruten består af en 610 km. lang cykelrute, der går hele vejen rundt om Limfj...

Læs mere

National cykelrute N9 "Berlin-København"

Berlin - København

630 kilometer er der mellem København og Berlin, hvis du følger den internationale cykelrute - og det bør du gøre, hvis du vil se og opleve alt det, du aldrig ser fra bilen. Det kræv...

Læs mere
Couple Biking
Foto: Niclas Jessen

Hærvejen

Cykelruten langs Hærvejen fører dig fra Padborg i det sydlige Jylland gennem flade heder og over morænehøje i Nordjylland til Frederikshavn og byder på præhistoriske kulturmonumenter, historiske steder, interessante byer og forlystelsesparker.

Family with bikes in the Wadden Sea
Foto: Niclas Jessen

Grænseruten

Grænseruten er en tematisk cykelrute, der fortæller historier og historien om den dansk-tyske grænse. Den 130 km lange cykelrute fra Vadehavet til Flensborg Fjord, krydser den historiske grænse 13 steder. På de idylliske veje langs Grænseruten kan du opleve marskens vidder, indlandsklitter og hede, flere skovområder samt Kruså Tunneldal fra istiden. Ruten passerer Danmarks hyggeligste landsbygade, byder på mange seværdigheder og naturoplevelser og går gennem to usædvanlige museumsområder.