Fietsroutes voor een fantastische fietsvakantie

N8 Østersøruten

Foto: VisitDenmark

Dette er ikke en typisk cykelrute. Østersøruten (N8) løber gennem nogle af Danmarks mest fortryllende landskaber, langs landeveje, ved siden af sandstrande, og over fredelige øer.

Hvornår var sidste gang du så en flok delfin imens du cyklede? Eller du brugte en eftermiddag på en middelalder borg? Eller smagte lækre lokale råvarer direkte fra producenten?

Hvis det er så langt tilbage at du ikke kan huske årstallet, eller du aldrig har oplevet det, så bør du hoppe på en cykel og opleve Østersørutens storslåede udsigter og finurlige øjeblikke.

Et stop på Østersøruten kunne for eksempel være ved de charmerende badehuse på Ærø.Foto:Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Østersøruten er en 820km opløftende oplevelse, som kan tages i 14 overskuelige etaper. Det er både den perfekte måde at slukke for hverdagen og en unik måde at opleve Danmarks natur, livsstil, historie og kultur. Ruten snor sig rundt blandt historiske herregårde og slotte, charmerende købstader og ekstraordinære naturoplevelser.

Start planlægningen

Ruten er opdelt i 14 etaper, der tilsammen danner en ottetalsformet rute. Så du kan vælge enten en østlig eller en vestlig sløjfe. Begge ruter er nemt tilgængelige. Du kan se på kortet eller downloade guiden nedenfor, som vil fører dig gennem ruten trin for trin.