Danske designikoner

Danmark er et lille land med en enorm passion for design. Derfor har landet også fostret uforholdsmæssigt mange internationalt anerkendte designere, vartegn og produkter. Her er en præsentation af Danmarks største designikoner.

Hans J. Wegner
Mest kendt for sine funktionelle stole, som du ofte støder på i Danmark. Du kan købe nogle af hans mest berømte stole, såsom Y-stolen , i Illums Bolighus i København.

Arne Jacobsen
Absolut en af de største indenfor dansk design og arkitektur. Som møbeldesigner er Arne Jacobsen især kendt for de stærkt efterspurgte stole Ægget og Svanen. Du kan blandt andet købe Arne Jacobsen -produkter i Illums Bolighus i København.

Finn Juhl
Berømt som den der introducerede moderne dansk design til USA. Arkitekt og industriel designer . Du kan besøge Finn Juhls hus i Charlottenlund nord for København , og købe klassikere såsom hans Diplomat og Chieftain bl.a i butikker i Bredgade i København eller hos House of Finn Juhl på Nordre Toldbod 25 også i København.  

Nanna Ditzel
Nanna Ditzel var møbel- og smykkedesigner, der har været produktiv fra 40'erne og til sin død i 2005. Hun har udstillet over hele verden, og blandt andet samarbejdet med en anden af de store danske designikoner, nemlig Georg Jensen.
www.nanna-ditzel-design.dk

Georg Jensen
Georg Jensen var en dansk sølvsmed , der i 1904 startede den sølvsmedje , der lagde grunden til det verdenskendte brand Georg Jensen. Med rod i stilarten art noveau står Georg Jensens produkter i dag for et af de ypperste livsstilsbrands indenfor både ure, smykker og bestik.
www.georgjensen.com/dk

Kaare Klint
Kaare Klint, der skabte sit første møbel i 1914, er også kendt som faderen til moderne dansk møbeldesign. Blandt hans mest kendte møbeldesigns er Faaborgstolen, Safaristolen og Kirkestolen, flettet i søgræs. Kaare Klints møbler forhandles bl.a. af Rud. Rasmussen, på Nørrebrogade i København. 

Børge Mogensen
Børge Mogensen er også en af dem, der har skabt international respekt om dansk møbeldesign. Han er uddannet møbelsnedker, og hans møbler har været og er udstillet mange steder i verden. Hans spanske stol er en ægte klassiker. Forhandles bl.a. af Klassisk Møbelsalg

Verner Panton
Verner Panton er kendt som enfant terrible indenfor dansk design. Han arbejder meget med farvestrålende plast og utraditionelle former. Du kan se et godt eksempel på dette i Pantons S-stol. Verner PAntons design kan bl.a. købes hos Design Center Shop i Roskilde. 

Poul Kjærholm
Poul Kjærholm var en prisbelønnet møbeldesigner og professor ved Dansk Institut for Design indtil sin død i 1980. Han har udstillet vidt omkring, og flere af hans designs kan fortsat købes – blandt andet hos den danske møbelproducent Fritz Hansen, der fortsat producerer mange af hans stole.

Poul Henningsen
Ofte bare omtalt som PH. Poul Henningsen er Danmark bedst kendte lysdesigner, og selvom flere af hans lampedesigns har mere end 50 år på bagen, er de fortsat meget populære. Det gælder fx lamperne PH5 og Koglen. Du kan købe PH-lamper mange steder, blandt andet hos Louis Poulsen  og i Illums Bolighus.

Del denne side