Danske modedesignere

Mange danske designere høster for tiden stor international anerkendelse og bliver solgt fra butikker ikke bare i Europa, men også i hippe modebyer som New York og Tokyo. På en tur til København kan du dog opleve deres designs på nærmeste hold, men også chikke kreationer fra mange af Danmarks nye og lovende designere.

Munthe plus Simonsen 
Munthe plus Simonsen blev etableret i 1994 af designerne Naja Munthe og Karen Simonsen. Firmaet har butikker i København, Aarhus og Oslo og bliver forhandlet i mere en 15 lande. Firmaets stil bliver ofte kaldt storby-boheme og kollektionerne er kendetegnet ved deres brug af både rå og luksuriøse elementer.  

Day Birger et Mikkelsen 
Day Birger et Mikkelsens ambition er at skabe festtøj til hverdagen til modebevidste mænd og kvinder i et design, der blandt andet indeholder etnisk inspireret broderi og udsmykning. Firmaet har egne butikker i København og Odense, men deres tøj bliver også solgt gennem mange andre butikker både i Danmark og internationalt.

Mads Nørgaard - Copenhagen
Modefirmaet Mads Nørgaard startede med herretøj, men laver nu tøj til både mænd og kvinder i en tidløs og klassisk stil. Tøjet sælges fra firmaets butik på Strøget i København og gennem mere end 400 forhandlere i Europa, USA og Japan.

Baum und Pferdgarten
Baum und Pferdgarten blev grundlagt i 1999 af de to danskere designere Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, der arbejder meget med kontraster i deres design. De to designeres tøj bliver i dag solgt i mere end 20 lande verden over, blandt andet i butikker og stormagasiner i København, London, Paris, New York og Tokyo.

Ivan Grundahl 
Ivan Grundahl er en af Danmarks mest succesfulde designere, der gennem de sidste snart 40 år har skabt tøj til kvinder i en tidløs, cool og avantgardistisk stil – blandt andet med inspiration hentet fra Japan. Ivan Grundahls designs sælges blandt andet fra egne butikker i København, Oslo og New York.

Bruuns Bazaar 
Modefirmate Bruuns Bazaar blev grundlagt i 1994 af brødrene Bjørn og Teis Bruun. Firmaets stil er enkel, men normbrydende og har gennem årene fået meget international anerkendelse. Blandt andet er Bruuns Bazaar det første danske mærke, der er blevet optaget på den franske modebranches officielle showliste.

By Malene Birger 
By Malene Birger er endnu et dansk succesnavn i den internationale modeverden. Designet er klassisk og sofistikeret og har nærmest gjort det til et særkende at lave variationer den klassiske lille sorte kjole. Malene Birgers tøj bliver solgt i små 40 lande verden over.

Nye på vej 
Der er en underskov af danske modedesignere, som er langt fra international berømmelse, men alligevel er interessante at stifte bekendtskab med. Besøg fx Vesterbro og Nørrebro i København, hvor mange designere har slået sig ned med egne syværksteder og butikker. Elmegade på Nørrebro er et godt sted at starte.

Del denne side

På shoppingtur i Danmark

På shoppingtur i Danmark

Der er masser af shoppemuligheder overalt i Danmark, så det er bare at slå sig løs!

Video: Dansk mode

Video: Shopping og design i København