Lystfiskeri overalt i Danmark

Danmark er et unikt land, hvad lystfiskeri angår. Der er lande, der har både flere og større fisk, men intet andet land har så stor en fiskemæssig variation inden for så begrænset et geografisk område som netop Danmark. Her har du det hele inden for bekvem rækkevidde: Å, sø, kyst og hav - og det uanset hvilken landsdel, du befinder dig i.

Den jyske vestkyst
Alle, der kender Danmark, kender den jyske vestkyst – hvad enten de er badegæster i de varme sommermåneder eller lystfiskere i den koldere tid af året. Om vinteren landes kæmpe torsk direkte fra stranden, mens fladfiskene bedst fanges forår og efterår. Og så må du ikke glemme forsommerens hornfisk og eftersommerens makreller. Specielt makrellerne kan give oplevelser i verdensklasse, når de på stille dage i august har jaget en stime panikslagne brislinger ind mellem høfderne. Og hvis kystfiskeriet ikke er vildt nok, kan du tage med en af de store kuttere, der dagligt sejler seriøse lystfiskere ud til en dyst med kæmpefiskene på Det Gule Rev i Nordsøen - et fiskeri, der kræver sin mand - og søsygetabletter!

Limfjorden
Limfjorden deler Nordjylland fra resten af kontinentet - og gør det på smukkeste vis. Få andre steder i verden kan man finde så mange og så varierede fiskepladser som i denne salte fjord, der byder på flere odder, næs og pynter, end nogen lystfisker nogensinde vil få affisket på et helt liv. Fiskeriet koncentrerer sig primært om havørreder forår og efterår samt forsommerens hornfisk.

De jyske vandveje
Jylland er også hovedlandet, hvor alle de store vandløbssystemer ligger. Langs vestkysten finder man klassiske åer som Vidå, Brede Å, Ribe Å, Kongeå, Varde Å, Skjernå og Storå - alle med fornemme muligheder for en dyst med laks, havørred og stalling. Og alle er de tilgængelige for tilrejsende fiskere.

Søfiskeri i Jylland
Søhøjlandet omkring Silkeborg byder på landets suverænt største koncentration af små og store søer - med Danmarks længste vandløb, Gudenåen - som den forenende faktor. Her kan du fiske gedder, aborrer og sandart samt fredfisk i store mængder.

Del denne side