Forskellige behandlingsformer

Hvis spa- og wellness er ukendte begreber for dig, kan du her blive lidt klogere på nogle af de mange forskellige behandlingstyper, du kan nyde godt af i Danmark.

Kropsbehandlinger

Alle former for massage giver afslapning, lindring og velvære. Massage er en helbredende behandling af muskler og kroppens bløde væv. Den hjælper med til at fjerne spændinger i ømme og hårde muskler og forbedrer blodcirkulationen.

Klassisk massage: Den klassiske massage er den mest kendte i Vesten. Det er en dybdegående massage, som behandler ømme led og muskler. 

Velværemassage: Denne massage form har samme virkning som den klassiske massage, men udføreres med æsteriske olier, som masseres ind i kroppen.

Hot stone massage: Hot Stone massage er en massage med opvarmede lavasten, som giver en intens og behagelig dybtegående varme og har en utrolig afspændende effekt på kroppen. Nogle udbydere veksler mellem kolde og varme sten.

Aromamassage: Kroppen masseres med æsteriske olier, som kommes i massageolien. De æsteriske olier kan du vælge efter duft, og hvilke forskellige egenskaber de har. Eksempelvis har lavendel en beroligende og stimulerende effekt.

Algeindpakning: Algeindpakning både styrker og udrenser din hud. Desuden modvirker algerne cellulitter. Dette skyldes, at algerne har et stort indhold af proteiner, vitaminer og mineraler, som opfrisker og giver fugt og næring til huden. Din krop bliver først tørbørstet, derefter bliver den smurt ind i en algemasse og bliver pakket ind i et varmetæppe. Til sidst skyldes algemassen af, og kroppen indsmøres i en fugtgivende creme.

Lerindpakning: En lerindpakning har en peelende og fugtgivende effekt. Ler er højt på mineraler, og er godt for tør hud, ømme muskler, stive led og dårlig blodcirkulation.

Bodyscrub: En bodyscrub fjerner døde hudceller og giver dig en blød og smidig hud. Desuden sætter bodyscrub gang i blodcirkulationen. Spa og wellnessstederne tilbyder ofte flere forskellige typer af bodyscrub.

Dampbad: Med et dampbad bliver alle muskler opvarmet, og du bliver afslappet. Et dampbad kan på mange spa og wellnesssteder også fåes med forskellige aromaer.

Del denne side