©  Foto:

Herberg Kongeåen

Herberget ved Kongeåen ligger naturskønt og smukt ved Kongeåens snoede løb mellem Vejen og Københoved. I staldbygningerne til en idyllisk ejendom fra 1897 er der indrettet et moderne herberg.

Herberg Kongeåen ligger mellem herberg Ølgaard og herberg Ellegaard på Hærvejsruten, og du finder det lige syd for Kongeåen. Hærvejsruterne på til cykels og til fods krydser Kongeåen ved Frihedsbroen og lige syd for går der en grusvej mod øst. Knap 600 m ad grusvejen møder du Herberg Kongenåen. 

NYT i 2023: fra 1. juni og så længe lager haves kan du købe det nye Hærvejspas her på Herberg Kongeåen. Passet koster 50 kr. og rummer 45 stempelsider og tilhørende historier om Hærvejen.  

Faciliteter
Herberg Kongeåens sovesal har 24 sengepladser i køjesenge, køkken og 2 baderum samt 2 toiletter. Faciliteterne ligger samlet i selvstændig bygning og er istandsat i 2010.

Der kan købes morgenmad og aftensmad fra frost hos værten på herberget. I det fælles opholdsrum findes Hærvejs-relevant informationsmateriale om seværdigheder i området og langs med ruten i både nord- og sydgående retning.

Aftenen kan tilbringes med at nyde naturen ved Herberg Kongeåen, hvor der gennem mange år er arbejdet med naturpleje, og derfor er der mange forskellige træer og rigtig mange fugle. Eller gå de ca. 600 m til Frihedsbroen og huset Friheden, som begge fortæller historien om, dengang området syd for Kongeåen var en fjern provins langt mod nord i Preussen.

Værten på Herberg Kongeåen er en naturinteresseret ildsjæl og inkarneret lystfisker, så der er gode historier i farvandet.

Det koster 150 kr. pr. person pr. nat at benytte Herberget ved Kongeåen. Du skal kontakte indehaveren af Kongeå herberget før ankomst for at reservere plads og få oplyst nøglekode, som kan benyttes, hvis du ankommer mens værten er på arbejde. 

Om herbergerne
Herbergerne er overnatningssteder for vandrere, cyklister og ryttere. Her er en seng, et toilet/bad og mulighed for at varme mad. Den lave pris for overnatning i herbergerne kan lade sig gøre, fordi gæsterne selv bidrager med at holde stedet pænt og at rydde op efter sig. Det er ikke muligt at reservere overnatningsplads på forhånd. Du kan ved alle herbergerne få et stempel i din herbergsbrochure som dokumentation for, at du har været der.

Hest
Ved herberget findes indhegning og vand til heste, foder skal medbringes. Det koster 100 kr. pr. hest pr. nat. Ønsker du overnatning for heste, må du gerne meddele det pr. mail i forvejen.

Transport
Der er busforbindelser til Jels og Skodborg samt togstation i Vejen. 

Kontakt
Brug mail, når du ønsker at henvende dig til værten på Herberget ved Kongeåen. Overnatning uden for sæson kan ske efter aftale med værten. 

Afstande
Hærvejens vandrerute 0 km (vandreruten går fra Frihedsbroen og til herberget. dvs. du kan følge skiltningen)
Hærvejens cykelrute 0,5 km (cykelruten går fra Frihedsbroen mod syd mod Københoved. Her skal du så dreje af og cykle ind ad grusvejen).

Afstande til nærmeste andre herberger langs Hærvejen: 
NORD - Ølgaard Herberg, 32 km
SYD -  Ellegaard Herberg, 22 km