Gå til indhold
©  Foto:

Vigen Strandpark

Vigen Strandpark

Nord for Roskilde by i Fjordlandet er roskildensernes foretrukne badestrand. Stranden ved Vigen Strandpark ligger ud til Roskilde Fjord mellem Veddelev og Roskilde.

Roskilde Camping

Bag stranden ligger Roskilde Camping og herimellem findes et dejligt grønt område, der giver mulighed for forskellige aktiviteter ved den familievenlige strand. Stranden ligger i naturskønne omgivelser, med dejlige grønne strandenge samt en sandstrand med badebro ud i fjorden. Der er bruser på stranden. Stranden  er 300meter lang og 10-15 meter bred.  Stranden udgøres af fint sand med få småsten. Fjordbunden udgøres ligeledes af fint sand.

Transport

Fra Roskilde centrum tager det ca 15 minutter at cykle til Vigen og man cykler langs fjorden hele vejen. I bil kan man køre via Baunehøjvej, som fører til parkeringspladsen 200 meter øst for stranden, og her er tilmed opført en rampe ned mod stranden, som giver adgangsmuligheder for kørestolsbrugere, gangbesværede og badegæster med barnevogn.

Vigen Strandpark har haft Blå Flag i perioden 1992 til 2010 – undtagen i 2003, hvor der var nye krav om handicaptoiletter. Det er kommet i 2014.

Se strandvejret på DMI.

Med hund ved Vigen Strandpark

Det er muligt at nyde Vigen Strandpark og dens skønne omgivelser med sin hund. 

Share your wonders: