Ærø

13 populære danske småøer

Foto: @fotofactory

Der er mange muligheder for en fredelig ø-ferie i Danmark, for med over 400 navngivne småøer, heraf 72 beboede, er der nok at vælge imellem. Danmark er et sandt eldorado for lystsejlede med mange småhavne, men mange af de danske øer kan også nås med småfærger og rutebåde fra fastlandet.

Liste
Kort
Samsø
Foto: Jeanette Philipsen, VisitSamsø
01

Samsø

Samsø ligger som en lille populær ø perle i Kattegat. Øen har sandrige børnestrande, gode muligheder for fiskeri og de flade landskab gør den ideal for cykelferie. Kom ned i gear og op i humør på denne lille charmerende ø.

Læs mere
Family in Ærøskøbing on the island Ærø
Foto: Kasper Orthmann Andersen
02

Ærø

På Ærø kan man besøge en af Danmarks mest idylliske byer, nemlig Ærøskøbing med små torve, brolagte gader, stokroser og bindingsværk. Besøg også søfartsbyen Marstal, der emmer af maritim kultur og skibsfart.

Læs mere
Island Læsø
Foto: Kim Wyon
03

Læsø

Læsø er den største ø i Kattegat. Den ligger næsten midtvejs mellem Frederikshavn og Gøteborg og et populært mål for mange sejlere. Denne specielle ø er blandt andet kendt for saltsydning, tangtage og lækre jomfruhummere.

Læs mere
The island Anholt in denmark
Foto: Destination Djursland
04

Anholt

Anholt ligger som en fredelig, isoleret plet langt ude i Kattegat. Anholt By ligger mod vest, mens resten af øen stort set består af gamle sandklitter (også kaldet "Ørkenen"). Derudover har øen også en stor sælbestand

Læs mere
05

Fur

Steinklipper ved øyen Fur, Danmark
Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter
05

Fur

Fur er en bakket Limfjordsperle med en interessant geologi. Furs nordvestlige hjørne består af voldsomt bølgende stejle klinter, der blev skabt under den sidste istid. Her kan du bl.a. gå på fossiljagt og drikke en øl på det lokale bryggeri.

Læs mere
GDK_Avernakø Island
Foto: Faaborg Turistbureau
06

Avernakø

Avernakø er en af Det Sydfynske Øhavs mest populære øer. Her er tre små landsbyer, en del uopdyrket land med moser, småskove og strandenge og fine udsigter fra den kuperede øs mange bakker.

Læs mere
07

Ertholmene - Christiansø og Frederiksø

Her findes Danmarks eneste skærgård og østligste punkt, hvor tiden nærmest er gået i stå. Fæstningsværkerne og samtlige huse på de gamle fæstningsøer er nu fredede, og du kan nyde en dejlig afslappet stemning uden biler.

Læs mere
Sejerø Lighthouse on island in West Zealand, Denmark
Foto: VisitVestsjælland
08

Sejerø

Sejerø er en meget kuperet ø med en smuk og spændende natur, der indbyder til dejlige vandreture fyldt med flotte udsigter. I Sejerby kan man opleve en af Danmarks første gotiske kirker.

Læs mere
Orø island close to Holbæk in Zealand, Denmark
Foto: Orø Bådelaug - VisitHolbæk
09

Orø

Orø ligger som en grøn ø-perle midt i Isefjorden kun en time fra København og en kort færgeoverfart. Her kan du fiske, cykle eller komme sejlende til Orø havn med egen båd.

Læs mere
Beach on island of Femø, Denmark
Foto: Visit Lolland-Falster
10

Femø

Femø ligger i Smålandsfarvendet mellem Lolland og Sjælland, og var tidligere dækket af frugtplantager. I dag er øen mest er kendt for sine kvinde ø-lejre og den årligt tilbagevendende jazzfestival.

Læs mere
Fejø Apples
Foto: Niclas Jessen, VisitDenmark
11

Fejø

Fejø er en lille ø med omkring 650 indbyggere og mindst lige så mange æbletræer. Fejø landsby er kendt for sine maleriske stråtækte huse, og en venlig atmosfære. Det tager kun 15 minutter at komme til og fra øen. 

Læs mere
View over island Vejrø, Denmark
Foto: Stella Maris
12

Vejrø

Vejrø er en lille ø i Smålandsfarvandet med lystbådehavn, restaurant, hotel og økologisk landbrug. Øen har gårdbutik og gode mødefaciliteter.

Læs mere
Endelave
Foto: Kystlandet - Melissa Villumsen
13

Endelave

Endelave ligger som en lille perle i Kattegat, ud for Horsens Fjord. Øen er også kendt som kaninøen, fordi vilde kaniner hopper omkring på øen. Hele øen er omgivet af spektakulære kyststrækninger med flere fine badestrande, så der er rig mulighed for en afslappende ferie.

Læs mere

Få inspiration til flere oplevelser

Little yellow house in Dragør
15 danske småbyer med kant og charme
Kids on Søndervig Beach
Danmarks bedste strande
The view from inside the tree top cabin, Løvtag
Alternative overnatningsformer
Horses during a hiking tour in Lejre, Denmark
Danmarks 10 flotteste vandreture