Paragliding ved Vestkysten

Ud i naturen

Naturoplevelser

I Danmarks natur kan du finde alt fra bakket istidslandskab, hede- og marskområder, talrige søer og vandløb, moser, klinter, klitområder, samt kilometerlange sandstrande og en helt usædvanlig lang kystlinje. Derfor er der mange gode grunde til at tage på udendørs eventyr i den danske natur.

Danmarks nationalparker

I Danmarks nationalparker kan du opleve noget af landets smukkeste og mest særprægede natur. Nationalparkerne er åbne for alle året rundt, og de byder på mange aktivitetsmuligheder og oplevelser af både naturmæssig og kulturel karakter.

Danske naturperler - oplev den danske natur

I Danmark er der skøn natur, og derfor er naturoplevelserne mange. Vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, Danmark byder på, kan du følge denne guide, som viser variationen i den danske natur og præsenterer lokaliteter fra alle dele af Danmark.

Danmarks bedste strande

Danmark har nogle af Europas flotteste strande, mange med klitter, det fineste hvide sand og noget af det reneste badevand. I Danmark er der aldrig langt til kysten, så uanset hvor du befinder dig, vil der aldrig være langt til en forfriskende dukkert.

8 spændende udendørs eventyr

Nogle gange får vi nok af al den hygge, og så vil vi ud og opleve nogle rigtige eventyr. Uanset om du vil samle guld eller fossiler, på GPS skattejagt eller se det naturlige skuespil "Black Sun", er der meget at lave i den danske natur.

12 populære danske småøer

Der er mange muligheder for en fredelig ø-ferie i Danmark, for med over 400 navngivne småøer, heraf 72 beboede, er der nok at vælge imellem. Danmark er et sandt eldorado for lystsejlede med mange småhavne, men mange af de danske øer kan også nås med småfærger og rutebåde fra fastlandet.

På vandretur i Danmarks skønne natur

Klassiske vandreruter i Danmark

Danmark har mange spændende vandreruter i forskellige egne af landet. Det meste af den danske natur er tilgængelig, og her er mange afmærkede vandreruter at give sig i kast med. Nogle af ruterne er meget lange men vil sagtens kunne splittes op i mindre bidder.

Margueritruten

Margueritruten er den særlige danske rute, der leder forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder og gennem noget af Danmarks smukkeste natur.

Camønoen

Oplev Møns vandrerute, Camønoen, der snor sig 175 km rundt på de tre sydsjællandske øer Møn, Nyord og Bogø.