N8 Baltic Sea Cycle Route

Østersøruten - N8

Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

VisitDenmark gennemførte en treårig kampagne på vegne af otte partnere for at markedsføre den nationale cykelrute, Østersøruten.

Med udgangspunkt i en fælles kernefortælling for hele Østersøruten, også kaldet N8 - fik VisitDenmark til opgave at gennemføre en treårig kampagne på vegne af de involverede destinationer, Dansk Kyst & Naturturisme og Dansk Cykelturisme. Kampagnen var en del af en to-sporet indsats, hvor der sideløbende blev arbejdet med produktudvikling af ruten. Indsatsen blev gennemført med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Med konceptet ”Hygge på to hjul” blev kampagnen udfoldet indenfor temaerne Nature/space, Gastronomy/hygge og Meet the locals med fokus på de helt særlige, autentiske oplevelser man får direkte fra cykelsadlen i de forskellige dele af landet, som den 820 km lange Østersørute fører én igennem.

N8 Baltic Sea Cycle Route
Foto: Daniel Villadsen
N8 Baltic Sea Cycle Route
Foto: Daniel Villadsen

Målet med kampagnen var at øge kendskabet i målgruppen, påvirke deres ”reason to go” og inspirere flest mulige potentielle besøgende med interesse for cykling til at holde ferie i Danmark – alt imens kampagnen skulle øge kendskabet til de involverede destinationer.

A lady stands with a bike in Hindsgavl National Park, Denmark

Se kampagnen her

Foto: Michael Fiukowski and Sarah Moritz

Kampagnen bestod af en kombination af markedsføring i form af digitale kampagner med vægt på video, digitale advertorials og indstik/artikler i special interest-magasiner, en presseindsats med pressemeddelelser og pressebesøg og deltagelse på den hollandske cykel- og vandremesse.

Om kampagnen

Kampagneperiode: 2019-2021

Målgruppe: Voksne par og venner med interesse for cykling/cykelferie

Markeder: Tyskland, Holland, Italien (kun presse) og Frankrig (kun presse)

Partnere: VisitSydsjælland-Møn, VisitLolland-Falster, Destination Sjælland, Destination Fyn, VisitLillebælt, Destination Sønderjylland, Dansk Kyst- og Naturturisme samt Dansk Cykelturisme.

 

Resultater

Total Impressions:

 

 

126 mio.

Kendskab:

 

 

6,7 mio. gange

Præference:

 

 

 

1,6 mio. gange

PR Ad-value:

 

 

 

DKK 10,18 mio.

Maria Steensgaard
Kontakt os for at høre mere om kampagnen

International Project Manager

marste@visitdenmark.com

Se flere eksempler på markedsføringen af Danmark

Photo of person picking ramsløg

Gastroindsats 2019-2022

Foto: Richard Clark
Surfing in Klitmøller

Kyst & Natur Vinterkampagne

Foto: Mads Tolstrup