Photo of person picking ramsløg

Gastro-indsats 2019-2022

Foto: Richard Clark

Fødevareeksportører og VisitDenmark i unikt, koordineret samarbejde om at promovere danske madoplevelser til gavn for både turismen og fødevareeksportører

De danske Michelin-restauranter har opnået et højt internationalt kendskabsniveau. Som opfølgning på dette lancerede partnerne i 2021 (forsinket pga. Covid-19) en digital kampagne på det tyske marked med fokus på de mange andre danske madoplevelser. Formålet var at tiltrække flere mad- og gastro-turister til hele Danmark og at øge det generelle kendskab til danske fødevarer af høj kvalitet.

Oyster Safari on Rømø, Denmark
Foto: Jacob Lisbygd
Streetside Foodstall, Denmark
Foto: © Freya McOmish, Scandinavia Standard

Elleve videoer fortæller unikke historier om lokale råvarer og ildsjæle fra udvalgte destinationer over hele Danmark. Markedsføringsindsatsen blev suppleret af en succesrig presseindsats rettet mod den internationale presse.

Se de elleve BtC-rettede kampagne-videoer her på YouTube, et eksempel på brug af materialet i en BtB-rettet video her og en case-video om indsatsen herunder.

Oysters by the Wadden Sea

Gastro case video

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Om kampagnen

Kampagneperiode: 2019-2021. Grundet COVID-19 kørte den digitale indsats kun i 2021, mens presseindsatsen stod på i hele perioden

Målgruppe: Mad- og gastro-turister samt international presse

Markeder: Tyskland samt international presseindsats

Partnere: Landbrug & Fødevarer, DI-Fødevarer, FoodNation, Food, Destination Kystlandet, Visit Lolland-Falster, VisitAarhusregionen, Destination Sønderjylland, Destination Sjælland, Destination Fyn, Wonderful Copenhagen, Destination Nord, Destination Sydvestjylland, Destination Vesterhavet og Destination Bornholm.

Finansiering: Fødevareministeriet (Gastro 2025) samt destinationerne

Resultater

Visninger:

 

 

141 mio.

Kendskab:

 

 

8,4 mio. gange

Præference:

 

 

 

2,3 mio. gange

Antal artikler:

 

 

837

Eva Thybo
Kontakt os for at høre mere om kampagnen

Senior Sustainability & Relationship Manager

et@visitdenmark.com

Se flere eksempler på markedsføringen af Danmark