Detour de France

Detour de France

Foto: Jacob Hansen

Hvilken bedre anledning til at vise Danmark frem end det faktum, at verdens største cykelløb i 2022 startede i et af verdens bedste cykellande?

Kendskabet til Tour de France er enorm og interessen er stor – ikke bare blandt cykelenthusiaster. Løbet bliver vist i 190 lande og der er millioner af seere, der hver dag ser billederne af landskabet og byerne, når kameraerne følger rytterne. Derfor var det helt oplagt at bruge den store begivenhed til at få fortalt historien om "The Land of Everyday Wonder".

Med vores kampagnekoncept “Detour de France” ville vi vise, hvor svært det er at holde sig til en fast rute med alt det, Danmark har at byde på - selv som professionel cykelrytter, der deltager i Tour de France. Kampagnen blev bygget op om en række videoer, som viser, hvordan rytterne én efter én lokkes på afveje af god mad, smukke landskaber, spændende arkitektur og kulturhistorie.

Deotur in Glyptoteket Copenhagen - Tour de France 2022
Foto: Jacob Hansen
Deotur to Fyn - Tour de France 2022
Foto: Jacob Hansen

Kampagnen var 100 % videobaseret og målet var at bruge begivenheden som en krog til at få budskabet ud til at så mange potentielle besøgende som muligt. Omdrejningspunktet for kampagnen var videoen "Detour de France", som blev vist på TV i Tyskland og Holland, samt på YouTube, Facebook og Instagram i Storbritannien, Frankrig, Italien og Holland.

Detour de France

Detour de France in Denmark

Hero-videoen blev fulgt op af fem lokale videoer, som viser nogle af de bedste wonders i de fem destinationer, der var en del af de tre etaper i Danmark. Se alle videoer her.

Kampagnen bestod af en lang række indsatser, som tilsammen udgjorde en fælles fortælling, der tidsmæssigt strakte sig fra ruten blev offentliggjort i oktober 2021 til rytterne kørte over målstregen i Paris i juli 2022 – med den mest eventyrlige afslutning, man kan forestille sig: En dansk vinder på podiet! Sideløbende med kampagnen kørte vi et pressespor med adskillige pressebesøg og hundredvis af artikler som resultat, et consideration-spor, hvor vi styrkede vores SEM-indsats og samlede op på den øgede søge-interesse, som Tour-starten i Danmark genererede og endelig klædte vi vores organiske SoMe-indsats i gult i måneden op til tour-starten. 

I samarbejde med Grand Départ Copenhagen Denmark og de involverede destinationer stod vi desuden for de lokale pressecentre og villager i alle start- og målbyer.

Om kampagnen

Kampagneperiode: Oktober 2021 - juli 2022

Målgruppe: Voksne par og venner

Markeder: Tyskland, Holland, Italien, Frankrig og Storbritannien

Partnere: Grand Départ Copenhagen Denmark, Wonderful Copenhagen, Destination Fjordlandet, Destination Fyn, VisitVejle og Destination Sønderjylland

 

Resultater

Total Impressions:

 

 

88,7 mio.

View Through Rate (Benchmark 13,2 %):

 

 

47,62 %

Press Reach:

 

 

 

111,6 mio. læsere

PR Ad-value:

 

 

 

DKK 16,3 mio.

Maria Steensgaard
Kontakt os for at høre mere om kampagnen

International Project Manager

marste@visitdenmark.com

Se flere eksempler på markedsføringen af Danmark

Photo of person picking ramsløg

Gastroindsats 2019-2022

Foto: Richard Clark
Surfing in Klitmøller

Kyst & Natur Vinterkampagne

Foto: Mads Tolstrup