Storbritannien

Foto: Martin Heiberg

Hovedparten af de britiske turister i Danmark gæster København. De er rejselystne og rejsevante og har København som en Must See storby på deres liste over rejsemål. Interessen for Danmark understøttes også af godt 300 ugentlige flyvninger fra Storbritannien til Danmark.

Briterne motiveres af variationen i udbuddet af aktiviteter og attraktioner i Danmark: bylivet og den venlige og imødekommende befolkning, kultur og historie samt moderne kunst og design. Dansk gastronomi er også populær – det behøver ikke være Michelin, men skal være god gedigen kvalitet.

Storbritannien er det andenstørste marked for København kun overgået af USA, men i takt med en fortsat bedre flytilgang til Jylland, har vi oplevet en bedre fordeling af de britiske turister til hele Danmark.

- Dennis Englund, markedschef i Storbritannien

Der mangler stadig en afklaring på Storbritanniens position i et fremtidigt Europa, men på trods af usikkerheden fastholder vi det høje niveau af britiske turister. Det skyldes bl.a., at Danmark fortsat betragtes som en meget attraktiv destination, hvilket i høj grad understøttes af et stigende antal turoperatører og rejseagenter, der har Danmark med i deres programmer. Men det skyldes også, at Danmark fortsat kontinuerligt er eksponeret i de ledende britiske medier - nationale såvel som livsstil - hvor der fortsat er interesse for hygge, gastronomi, design, arkitektur og vores mange attraktive kulturtilbud.

Aktuelle overnatningstal

Britiske overnatninger i Danmark fordelt på måned og år

Vær med i vores aktiviteter i Storbritannien i 2023

Kontakt vores kontor i Storbritannien

Læs mere