Loekken Beach, North Jutland

Tyskland

Foto: Mette Johnsen

Tyskland er Danmarks største marked, og de tyske besøgende står for næsten 60 % af alle udenlandske overnatninger i Danmark. Trods COVID19 er den tyske rejselyst stor, og det danske produkt matcher de tyske rejsemotiver perfekt.

Danmark vinder attraktionspoint hos de tyske gæster med den gode plads, et stærkt overnatningsprodukt og nærheden til hjemlandet. Tyskerne rejser især til Danmark for at holde ferie ved kysterne, hvor de kan føle sig frie, trygge og have kvalitetstid sammen med familie og venner. De opfatter Danmark som et trygt og idyllisk rejsemål og motiveres af, at der er fri adgang til både natur og strande.

Når rejselysten vender tilbage igen, ser vi et stort potentiale for at begejstre nye tyske målgrupper. Danmark har alt det, tyskerne leder efter i en post COVID19-ferie, og vi vil igen opleve, at Tyskland selv når en kapacitetsgrænse i sommeren 2022. Derfor skal vi være det perfekte alternativ til en rejse ved kyst og by tæt på eget hjemland. Det kræver et stærkt samarbejde blandt turismens aktører at trænge igennem på et stærkt konkurrencepræget marked. Med store koordinerede, segmenterede, sæsonbetonede indsatser på det tyske marked tror vi på at, at tyskerne finder tilbage til Danmark i stor stil. Indsatser, der matcher de tyske turisters behov og viser de fordele, som Danmark har at byde på: Plads, frihed, sikkerhed og hygge.

- Mads Schreiner, Markedschef i Tyskland

Øvrige stærke rejsemotiver er muligheden for en aktiv outdoor ferie. De tyske gæster vandrer meget, og desuden har aktiviteter ved vandet, som fx lystfiskeri, kajak, kano, sejlads og dykning, stor interesse. Udover naturen står mulighederne for at dykke ned i den danske historie, kultur, mad og lokale oplevelser højt på listen. Interessen for de danske byer er stigende, og tyskerne søger med glæde mod imødekommenheden og den lokale atmosfære i de danske byer og købstæder.

Aktuelle overnatningstal

Tyske overnatninger i Danmark fordelt på måned og år

Ferieperioder i Tyskland

I Tyskland fastsættes feriekalender centralt for at sikre, at ferierne spredes, så forbundsstaterne ikke holder ferie samtidig.

Det er vigtigt for VisitDenmark, destinationerne og virksomhederne i dansk turisme at være skarpe på ferieperioderne - både i forhold til prissætning, åbningstider og bemanding samt den taktiske markedsføring af Danmark som feriedestination i Tyskland.

Kontakt vores kontor i Tyskland

Læs mere