The majestic Marmorkirken in Copenhagen

USA

Foto: Thomas Rousing

Den positive tendens i væksten fra USA fortsætter, og igen i 2019 steg antallet af overnatninger med 6,2 %, svarende til mere end 835.000 overnatninger. København fylder meget, og USA er et af de største markeder for udenlandske turister i København.

Det er dog ikke kun hovedstaden, der har oplevet en stigning i antallet af amerikanske besøgende. Faktisk har hele Danmark haft glæde af den amerikanske vækst, og i særdeleshed Midt- og Nordjylland har mærket en stigning. Det skyldes bl.a., at vi med stor succes har fået gjort de amerikanske turoperatører og rejseagenter opmærksomme på Danmark.

Det er lykkedes os at få Danmark med i flere af de amerikanske turoperatørers rejseprogrammer, og vi har fortsat vores tætte samarbejde med ledende amerikanske medier, nationalt såvel som livsstil. Danmark er derfor stadig meget eksponeret i amerikansk presse, og interessen for hygge, gastronomi, design og historie, samt vores mange natur- og kulturtilbud i hele Danmark er meget høj.

- Dennis Englund, markedschef i USA

Flykapaciteten fra USA til Danmark er meget høj med direkte flyvninger fra New York, Florida og Boston på østkysten, LA og San Francisco på Vestkysten, samt Chicago. Derudover har specielt Icelandair med sine 23 nordamerikanske ruter gjort det enkelt og billigt at komme over Atlanten via et enkelt stop på Island. Dette har åbnet for helt nye markeder i USA og skabt stor trafik ind til Danmark, med København som den mest populære destination for Icelandair på linje med London.

Aktuelle overnatningstal

Amerikanske overnatninger i Danmark fordelt på måned og år

Kontakt vores kontor i USA

Læs mere