Tareq Taylor og Claus Meyer i femte sæson af Nordic Cookery

Nordic Cookery kommer til Danmark

19.11.2021
Foto: Luckyday Pictures

Tareq Taylor besøger Lolland-Falster og Sydsjælland i en ny sæson af det populære madprogram Nordic Cookery, som netop nu bliver vist på den svenske madkanal Godara. 

For femte gang pakker den populære tv-vært Tareq Taylor sin bil med sit køkkengrej og besøger interessante destinationer i Skandinavien i en ny sæson af Nordic Cookery. 

To af programmerne finder sted i Danmark, og her bliver Tareq Taylor begejstret over de smukke landskaber, tilbereder måltider på spektakulære steder og møder danske ildsjæle, som viser ham lokale fødevarer og vilde urter i naturen. 

Første stop på Tareq Taylors kulinariske rejse er SydkystDanmark, som medvirker i programmet for at kickstarte markedsføringen over for blandt andet de svenske gæster. 

”Madoplevelser fylder mere og mere hos udenlandske gæster og den bølge rider vi også på her på Sydsjælland & Møn, hvor jord-til-bord-tendensen er kommet for at blive. Tareq Taylor besøger bl.a. Rødvig Kro og Badehotel, der har lokale råvarer på menuen, og Klippingegård, der dyrker fantastiske grøntsager i den stevnske muld. Den tilgang til gastronomi tiltaler et helt særligt publikum af kvalitetsbevidste, købestærke gæster, der insisterer på grønne, klimavenlige alternativer, og dem vil vi gerne charmere os ind på,” siger marketingchef Mike Olesen, Destination SydkystDanmark. 

I programmet tilbereder Tareq Taylor mad på Stevns Klint, hvor jordens historie afsløres i klipper og fossiler på stranden, ligesom han besøger Stevns Fyr, Gavnø Slot og Paradehuset, Orangeriet på Gisselfeld.

Madglade svenskere 

Den ny sæson af Nordic Cookery har premiere i november på den svenske madkanal Godare. Og netop svenskerne har en stor interesse for mad. Både for at lave mad, prøve nye produkter og spise ude. Det er blandt andet disse svenskere, som skal få smag på Danmark og de danske destinationer gennem programmet. 

”Nordic Cookery er en god måde at gøre Lolland-Falster mere kendt for vores lokale fødevarer og fokus på bæredygtighed tilberedt i det fri med naturen som bagtæppe. Vi har allerede rigtig mange svenske gæster på grund af Lalandia, men vi vil gerne have endnu flere gæster, der kommer på grund af naturen, og fordi man spiser godt her på destinationen. Og så synes vi, at programmet er blevet så godt, at vi håber, at det som tidligere bliver solgt til andre lande, så vi kan komme endnu længere ud med budskabet,” siger Brian Lindorf Hansen, destinationschef på Lolland-Falster, hvor det andet af de to programmer i Danmark finder sted. 

Lolland-Falster er vugge for den nordiske madrevolution, der har taget verden med storm de senere år. Og dette er også emnet, når Tareq Taylor møder Claus Meyer, der er medskaber af det nordiske madmanifest. 

I programmet følger seerne også et besøg på restauranten Pomle Nakke, der bogstaveligt talt balancerer på kanten af en skrænt, og oplever Tareq Taylor tilberede mad i selskab med en flok elefanter i Knuthenborg Safaripark. 

International succes

Målgruppen for madkanalen Godare er svenskere med interesse for mad og rejser i alderen 25-59 år. Kanalen har haft god vind i sejlene siden den blev lanceret i april 2020 af det svenske mediehus Schibsted, og har siden i sommer fordoblet antallet af seere. I dag har kanalen omkring 400.000 seere på ugebasis og et mediesamarbejde med blandt andet Aftonbladet. 

Det er nyt, at Nordic Cookery har valgt at samarbejde med Godare. 

”Godare er en relativ ny nichekanal i Sverige, og det er et scoop for dem at have fået Nordic Cookery med Tareq Taylor med ombord. Tareq Taylor er en af de mest populære kokke og tv-værter i Sverige, som også har international succes, og han vil helt sikkert vil skabe en masse interesse om kanalen. Godare har en omfattende medieplan for at trække nye seere til og skabe opmærksomhed om den nye sæson, så vi forventer, at samarbejdet også vil give eksponering af de danske destinationer,” siger Henrik Göthlin, presseansvarlig på VisitDenmarks svenske markedskontor. 
 

Videoklip fra SydkystDanmark

Det første program fra SydkystDanmark har været vist. Her kan du se et uddrag af programmet

Tareq Taylor's Nordic Cookery sæson 5
Foto: Luckyday Pictures

Fakta: Tareq Taylor's Nordic Cookery   

Femte sæson af Nordic Cookery har premiere i november på den svenske madkanal Godare og vil senere vist på den norske pendant Matkanalen. 

Det er planen, at sæsonen skal distribueres internationalt. De forrige fire sæsoner har været vist i 115 lande verden over, blandt andet via BBC Lifestyle, RTL Living i Tyskland og Good Food i Storbritannien. 

Det er SydkystDanmark, Business Lolland-Falster og VisitDenmark, som har samarbejdet om produktionen af sæson 5. VisitDenmark har også tidligere samarbejdet med Nordic Cookery.