Yellow rapeseed fields close to Aarhus in Denmark

August: De internationale turister på vej tilbage til Danmark

6.10.2021
Foto: Dennis Borup Jakobsen

Overnatningstallene viser, at de internationale turister stille og roligt er på vej tilbage. Kun Norge og UK har et større fald i forhold til august sidste år, og Tyskland har et lille fald. Men i august var der flere turister fra Sverige, Holland, Frankrig, USA og Italien end året før.

Det er et langt sejt træk at få de internationale turister tilbage. Men når vi kigger på augusttallene fra Danmarks Statistik, som netop er offentliggjort, er det glædeligt at se en tendens til, at turisterne er på vej tilbage fra en lang række af de prioriterede markeder.

Blandt andet var der cirka 120.000 svenske overnatninger i august, hvoraf mere end halvdelen var på hoteller. Men også hollænderne, franskmændene, italienerne og amerikanerne har besøgt Danmark i langt højere grad end i august 2020.

Vi er naturligvis langt fra rekordåret 2019, men nu er de internationale turister stille og roligt på vej tilbage.

Dansk rekordsommer

Den danske højsæson (juli og august) blev en rekordsommer, hvad overnatninger angår. Det skyldes primært, at danskerne i stor stil valgte at holde ferie hjemme. Og det er alle de klassiske overnatningsformer anført af feriehusene, der kan melde om en stor stigning i antallet af danske overnatninger i forhold til sommeren 2019.