Thyborøn

Danmark i top i forhold til corona-ansvarlighed

14.5.2021
Foto: Flying October

Danmark kommer ind på en flot andenplads, når turisterne skal vurdere, hvilke nordeuropæiske destinationer der er har en ansvarlig tilgang til corona. Det giver et godt afsæt for at tiltrække turister til Danmark, når restriktionerne lempes. 

Danmark ligger nummer to blandt otte udvalgte nordeuropæiske lande, når det gælder turisternes opfattelse af ansvarlighed i forhold til corona. Kun Norge ligger foran Danmark.

Det viser en ny analyse, som VisitDenmark har udarbejdet i samarbejde med Epinion. Analysen er den del af den årlige Image- og Potentialeanalyse, og der er gennemført 5.384 interview med borgere i Tyskland, Holland, Norge og Sverige.

”Siden coronakrisen brød ud har det været en prioritet for regeringen at sikre danskerne tryghed. Derfor er jeg også glad for, at omverdenen anerkender den danske coronahåndtering. Tryghed og tillid er vigtige parametre under en sundhedskrise, og det vil det også være for de mange turister, som igen skal krydse grænserne. Selv om genåbningen er godt i gang, så har krisen endnu ikke sluppet grebet i dansk turisme. Derfor har vi også for nylig præsenteret en sommer- og erhvervspakke, der skal sætte gang i de lokale sommeraktiviteter,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

”Det er meget glædeligt, at turisternes opfattelse af den danske corona-håndtering er i top. Det giver et rigtig godt udgangspunkt for vores internationale markedsføring i denne svære tid, hvor konkurrence om turisterne skærpes yderligere, når grænserne åbnes igen,” siger adm. direktør Jan Olsen, VisitDenmark, og tilføjer:

”Det styrker yderligere Danmarks position, at turisterne foretrækker at rejse til lande, som de opfatter som ansvarlige i forhold til corona.”

Således siger cirka to ud af tre nordmænd, at håndteringen af corona er afgørende for deres rejselyst til en feriedestination. Det tilsvarende gælder knap halvdelen af tyskerne og hollænderne og godt fire ud af ti svenskere.

Undersøgelsen viser endvidere, at der på nuværende tidspunkt er signifikant færre tyskere, svenskere og nordmænd, der har planer om ferie med overnatning i 2021, end der var før pandemien sidste år. Hollænderne ligger på samme niveau som før pandemien. 

VisitDenmark har på baggrund af analysen samlet nogle gode råd i forhold til, hvordan de danske destinationer håndterer corona:

•    Kommunikér tydeligt, at der er god plads på destinationen
•    Gør det nemt at booke og afbestille med kort frist
•    Stil rigeligt med håndsprit frem
•    Husk også den gode feriestemning, når du kommunikerer retningslinjer for covid-19 

Når VisitDenmark markedsfører Danmark på de internationale markeder, er fokus på alle de oplevelser og muligheder, en ferie i Danmark byder på. At Danmark er et coronaansvarligt land indgår kun indirekte i markedsføringen igennem fx brug af billeder, der viser god plads og frisk luft. 

I undersøgelsen er der spurgt ind til turisternes opfattelse af corona-ansvarlighed i otte udvalgte nordeuropæiske lande, som Danmark normalt sammenligner sig med. Nemlig Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Storbritannien og Irland.