Couple biking in Djursland

Flere danskere planlægger at holde ferie i Danmark 

25.3.2021
Foto: Niclas Jessen

Fire ud af ti danskere forventer at holde ferie i Danmark i det næste halve år. Det er især inden for en kort tidshorisont, at rejselysten til Danmark er stor. Jo længere fremme på sommeren, jo større er rejselysten til udlandet. 

Andelen af danskere, som planlægger at holde ferie i Danmark inden for seks måneder, er steget signifikant siden januar. Det viser VisitDenmarks markedsmonitor, som løbende gennemføres blandt et repræsentativt udsnit af danskerne. 

I marts svarede 42 procent af danskerne, at de forventer at holde ferie i Danmark. I januar var denne andel kun på 30 procent. 

”Den stigende interesse for at holde ferie i Danmark passer godt med vores planer om at lancere en ny Danmarkskampagne i slutningen af april-maj, hvor danskerne begynder at kunne komme ud og opleve Danmark igen. Meget tyder dog på, at vi kommer til at konkurrere om danskerne på en helt anden måde end sidste år,” siger marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen, VisitDenmark. 

Undersøgelsen viser nemlig, at danskernes forventningerne til en udlandsrejse stiger, jo længere ud i tiden, man spørger til. Samtidig aftager planerne om at holde ferie i Danmark. 

”Vi ved ikke endnu, i hvilken udstrækning det bliver muligt at holde ferie i udlandet i år, men det er tydeligt, at danskerne har et opsparet behov for at rejse uden for landets grænser, og at der ligger en stor opgave i at få danskerne til blive hjemme,” siger hun. 

Ifølge markedsmonitoren har 37 procent af danskerne allerede booket overnatning til en ferie i Danmark, mens 21 procent ikke har besluttet sig for destinationen i Danmark endnu. 25 procent afventer covid-19 situationen, inden de booker overnatning i Danmark. 

VisitDenmark forventer at lancere Danmarkskampagnen i april-maj, og i år vil der være fokus på at inspirere danskerne til at komme ud og opleve noget nyt. Planen er at lancere kampagnen med helsidesannoncer i landsdækkende dagblade med efterfølgende tv-spots, advertorials og en intensiv presseindsats mv. 

Ifølge markedsmonitoren mener danskerne, at Danmark er det mest sikre rejseland for tiden.