H.C. Andersens Hus i Odense

NY Times: Besøg H.C. Andersens Hus i Odense 

13.1.2023
Foto: Jonas Legarth, VisitOdense

Odense er et af de rejsemål, New York Times anbefaler at besøge i 2023. Det nye H.C. Andersens Hus er trækplaster. 

Det nye H.C. Andersens Hus i Odense er mere end et museum. Det er et mystisk land med labyrintiske haver, der samtidig fungerer som en offentlig park. 
Sådan skriver New York Times som begrundelse for, at Odense er et besøg værd i 2023. 

På søndag den 15. januar udkommer New York Times nye rejsemagasin på print, og her ligger Odense som nr. 28 på mediets liste over “52 places to go in 2023”. Online udgaven er allerede tilgængelig. 

“Listen er formentlig den mest indflydelsesrige af sin slags. New York Times har læsere over hele verden, og deres anbefalinger fungerer ofte som inspiration for andre medier. Det har derfor enorm stor betydning at komme på netop New York Times’ liste over ”52 places to go”,” siger Katinka Friis, som er VisitDenmarks PR & Press Manager i USA. 

Et moderne eventyrland

Selv om eventyrfortællingen kan virke som en kliché i Danmark, lever den ifølge Katinka Friis i bedste velgående i et land som USA.

”I USA bliver Danmark opfattet som lidt af et eventyrland, og H.C. Andersen fungerer rigtig godt i den sammenhæng. Derfor har vi lagt et stort arbejde i at fortælle om det nye museum – også fordi det er en mulighed for at give eventyrfortællingen et nyt perspektiv,” siger Katinka Friis og tilføjer, at de danske museer nyder stor anerkendelse i internationale sammenhænge. 

”Vi får generelt god feed back, når journalister har besøgt danske museer, fordi de er rigtig dygtige til at engagere gæsterne. Det fremhæver New York Times også i sin anbefaling,” siger hun. 

Det er ikke kun H.C. Andersens Hus, som får omtale i New York Times. Det anerkendte medie anbefaler også, at man følger i H.C. Andersens fodspor og rejser rundt på Fyn, hvor landskaber og skove har givet digteren kunstnerisk inspiration. Egeskov Slot fremhæves specifikt i artiklen. 

Se omtale af Odense på listen

Bonusinfo 

Det er fjerde gang inden for få år, at Danmark bliver nævnt på New York Times’s liste over anbefalede rejsemål.  

2019: Aalborg 
2020: København 
2022: Thy 

I 2022 fik listen titlen ”52 places for a changed world”.