Lancering af ruten til Copenhagen Sprint 2024

Professionelt cykelløb gavner turismen

20.6.2024
Foto: Troels Heien - Copenhagen Sprint

Når UCI World Tour kommer til Danmark, vil VisitDenmark sammen med flere destinationsselskaber markedsføre fortællingen om Danmark som en af verdens bedste cykeldestinationer.

Under navnet Copenhagen Sprint lægger Danmark asfalt og natur til et professionelt cykelløb under UCI World Tour de næste tre år. Både navn og rute blev lanceret på Københavns Rådhus i dag med en prominent talerække.

”Det er professionel cykling i et land, der allerede cykler,” sagde Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen fra scenen, da hun åbnede den officielle lancering af både navn på rute på Københavns Rådhus.  

Markedsføring af Danmark som cykeldestination

Derfor er også VisitDenmark en del af Copenhagen Sprint. Med en ekstraordinær pulje fra Erhvervsministeriet på 5,2 mio. kr. over tre år, skal Danmarks nationale turistorganisation VisitDenmark bl.a. sammen med Wonderful Copenhagen, Destination Fjordlandet og Destination Nordsjælland synliggøre Danmark som den cykelnation, vi er. 

”Vi ved, at den let tilgængelige danske natur set fra en cykelsadel allerede i dag er et trækplaster. Ikke kun fordi, det er både sundt og rart at cykle, men også fordi det er med til at fortælle historien om et land, det er nemt at færdes i – også på cykel,” siger CEO for VisitDenmark Katja Moesgaard, som deltog i dagens lancering. 

VisitDenmark arbejder målrettet med at fortælle om Danmark som rejsedestination overfor udenlandske turister. Og cykelturismen er på dagsordenen flere steder i landet. Her bidrager et professionelt løb positivt til opmærksomheden.

Boost til turismen 

”Cykling er Danmarks folkesjæl. Vi cykler på arbejde, vi cykler i hverdagen. Når Tour de France lægger vejen forbi, giver det et enormt boost til dansk erhvervsliv og dansk turisme. Betydningen er koloenorm,” sagde erhvervsminister Morten Bødskov ved dagen åbning.

Også Destination Fjordlandet mærker betydningen, og ser frem til endnu et professionelt cykelløb igennem området.

”Ruten får jo både igennem Roskilde og Frederikssund, så vi er rigtig glade for ruten. Allerede i dag kan vi se, at netop siderne om cykelferie er nogle af de mest besøgte hos os, og hos cykeludlejningerne kan de mærke interessen,” fortæller direktør for Destination Fjordlandet, Thomas Kær Mahler.  

Bag cykelløbet står UCI i et tæt samarbejde mellem offentlige og private aktører. Løbet køres første gang i 2025.