Blick über die dänische Nordsee vom Bulbjerg aus in Nordjütland

Rekord skuldersæson i 2021

12.1.2022
Foto: Nicolas Jægergaard

De udenlandske overnatninger i efteråret slog rekord, viser nye overnatningstal fra Danmarks Statistik. Tallene bekræfter, at COVID-19 ikke har slået rejselysten ihjel. 

I skuldersæsonen i efteråret 2021, dvs september, oktober og november, var der markant flere turistovernatninger i Danmark end i samme periode 2019, altså før Coronapandemien.

Der er tale om en stigning i danske overnatninger på cirka 32 procent og en stigning i udenlandske overnatninger på 12,3 procent i perioden.

”Det er rigtig gode tal fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort i dag. Tallene beviser, at COVID 19 ikke kan slå rejselysten ihjel. Den generelle tendens og den gode historie fra november og især andet halvår af 2021 er, at turisterne fra nærmarkederne Tyskland, Sverige og Holland kom tilbage, når det var muligt. Men det haltede lidt med nordmænd, da Norge har været præget af en mere restriktiv holdning ift. COVID 19,” siger adm. direktør Jan Olsen, VisitDenmark.

Dagens offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser endvidere, at 2021 vil blive et rekordår for de danske feriehuse og altså flere overnatninger end i 2019, der var all time high.

Det skyldes naturligvis, at danskerne i stor stil har holdt ferie herhjemme, men også at tyskerne kommer tilbage, når det er muligt i forhold til COVID 19 og restriktioner. De tyske bookninger for december 2021 overgik således bookningerne for december 2019 med cirka 2000 husuger.