Fra optagelser til Camp to Go 2023 - Nordjylland

Tv-programmer sætter spot på dansk campingferie

27.10.2023
Foto: Tin Can

Igen i år bliver fortællingen om campingferie i Danmark rullet ud på nationalt tv i Nederlandene. I tv-programmet Camp to Go bliver seerne introduceret til fire danske campingpladser og får inspiration til aktiviteter på destinationen. 

Den 4. november får en ny sæson af de populære tv-programmer Camp to Go premiere på den største kommercielle nederlandske tv-kanal RTL4. 
Det er tredje år i træk, at Danmark er med i Camp to Go – og med omkring 400.000 seere per udsendelse får campinglivet i Danmark en flot eksponering over for et relevant publikum. 

”Nederlænderne er ivrige campister, og vi har gennem flere år lagt en målrettet indsats for at få flere til Danmark. Og vi er nået rigtig langt. Sidste år nåede de nederlandske campingovernatninger i Danmark over 500.000. Det er det højeste niveau siden 1997, og meget tyder på, at 2023 bliver endnu bedre,” siger VisitDenmarks markedschef i Nederlandene, Mette Rodenhuis-Carlsen. 

Programmerne er produceret af KCI, den hollandske brancheforening for camping, og VisitDenmark har været involveret i udviklingen af de danske udsendelser i alle tre år. I samarbejde med destinationsselskaberne har det betydet, at Camp to Go har besøgt 12 campingpladser i forskellige dele af Danmark.  

Camp to Go gav flere søgninger

Ribe Camping havde i 2022 besøg af tv-holdet bag Camp to Go. I 2023 har de haft et rekordstort antal nederlandske gæster, som også er deres største kundegruppe. 

Om tv-programmerne er den direkte årsag, kan Ribe Camping ikke dokumentere. Men der er flere indikationer på, at udsendelsen har haft en effekt. 
”Nederlænderne booker tidligt, og vi har oplevet flere søgninger efter vores campingplads, når programmerne har været vist. Vi har også haft flere gæster på besøg, som fortæller, at de har set vores campingplads i Camp to Go,” siger Anne Schested Hansen, som ejer Ribe Camping sammen med Jonas Grønbech Sørensen. 

Hun understreger, at programmerne først og fremmest er rigtig god branding af Danmark som campingdestination. Ikke mindst fordi programmerne også kommer rundt på destinationerne. 

”Vores nederlandske gæster kommer, fordi her er god plads, og der er styr på tingene. De er også meget interesserede i historie og vikinger, og her har Ribe rigtig meget at byde på. Det fik Camp to Go vist på en super god og jordnær måde,” siger hun. 

Stor campingorganisation i ryggen 

I den nye sæson af Camp to Go kommer seerne rundt til andre dele af Danmark. Blandt andet til Destination Nord. 

”Camping er vores anden største overnatningsform, og Nederlandene er et marked i vækst. Derfor skulle vi selvfølgelig være med i Camp to Go,” siger Birgitte Bak Aastradsen, PR & Partner Relations Manager i Destination Nord. 

”At komme på landsdækkende tv er en unik mulighed og den rigtige måde at gribe markedet an. Programmet bliver tilmed produceret af KCI, som er en af de tunge spillere i branchen. Produktionen har været meget professionel, og det har været vigtigt for os at være med i maskinrummet og få indflydelse på, hvad programmet skulle indeholde. Så vi håber, at seerne tager godt imod,” siger hun. 

Ikke mere Camp to Go fra Danmark 

Camp to Go har i tre år været en vigtig del af VisitDenmarks campingindsats på det nederlandske marked. Men nu holder VisitDenmark en pause med programmerne. 

”Camp to Go har givet en rigtig god eksponering af Danmark som campingdestination, og i samarbejde med  destinationsselskaberne er det lykkedes os at få vist diversiteten i både produkt og oplevelser. Men vi ser et behov for at lægge fokus et andet sted fremover,” siger Mette Rodenhuis Carlsen og fortsætter: 

”Vi kan se, at overnatningerne i feriehusproduktet ikke er vokset i samme omfang som camping. Nederlænderne kender ikke det danske feriehusprodukt særlig godt, og det vil vi gerne gøre noget ved, så feriehuset får lige del i den vækst, som markedet p.t. leverer. Vi fortsætter selvfølgelig med en særskilt campingindsats, for der stadig er et stort potentiale at indfri på markedet. Det bliver dog uden Camp to Go programmerne” siger Mette Rodenhuis-Carlsen. 

Camp to Go - fire nye udsendelser fra Danmark

4 november 2023
Familien Brouwer besøger DanCamp Nordsø i Destination Vesterhavet
 
11 november 2023
Tinne & Alexander besøger Møns Klint Resort på VisitSydsjælland & Møn
 
18 november 2023
Familien de Leeuw besøger Skiveren Camping i Destination Nord
 
25 november 2023
Familien Roeterdink besøger Feddet Strand Resort på VisitSydsjælland og Møn
 
Sæsonafslutning er den 6 januar. 

Fra optagelserne til Camp to Go 2023

Trailer fra Camp to Go 2023

© Tin Can
Foto: Tin Can