Workshops i Indien efter to års pause

10.11.2022
Foto: Maria Sattrup - Copenhagen Media Center

Corona satte en midlertidig stopper for VisitDenmarks aktiviteter i Inden, men nu inviteres den indiske rejsebranche til møde og workshops med 21 skandinaviske partnere. Det sker i Delhi, Bangalore og Mumbai.

Nu får danske virksomheder igen mulighed for at præsentere deres produkter for den indiske rejsebranche. Den 14. november åbnes dørene til den første af i alt tre workshops, hvor VisitNorway, VisitSweden og VistDenmark inviterer indenfor til præsentation af de tre skandinaviske destinationer og til møder mellem de skandinaviske virksomheder, der kan levere produkter til en ferierejse eller et møde eller en incentiverejse til inderne. 

Det sker i Delhi, hvorefter der følger lignende arrangementer i Bangalore og Mumbai. I alt forventes besøg af 120-150 indiske rejsebureauer og turoperatører.

To års pause

” Vi er glade for at der er interesse for at genoptage forretningerne med Indien, og vi har 21 partnere med på turen til Indien i år. I to år satte corona en midlertidig stopper for VisitDenmarks bearbejdning af det indiske marked, men nu genoptager vi nogle af de aktiviteter, som vi havde før, og første skridt er disse tre workshops", siger direktør Flemming Bruhn, der har ansvar for det indiske marked.

”Der er pæn vækst i økonomien i Indien og der er fortsat gode flyforbindelser, selv om Air India har lukket den direkte rute fra Delhi til KJøbenhavn. Men fx flyver EMIRATES direkte til alle tre scandinaviske hovedstæder fra Dubai, som har direkte fly fra 6-7 destinationer i Indien”. 

Tabte overnatninger skal vindes

Indien har ikke været ramt af coronarestriktioner i samme grad som Kina. Inderne har således kunnet rejse en stor del af coronatiden. Det har de også gjort, men i mindre omfang end før corona. Det afspejler sig også i overnatningstallene i Danmark, som lå på 110.00 i 2019 og som kan nå 50.000 i år. Målet for 2023 er at komme på niveau med 2019. Målgruppen er den rigeste del af middelklassen i Delhi, Mumbai og Bangalore.

Mere tid i Danmark

”Mange indere har råd til at rejse, og de vil ofte vælge at kombinere flere lande, hvis de rejser oversøisk. I Norden vil inderne typisk tage på en 10-14 dages rundtur og besøge de norske fjorde og hovedstæderne. Det giver 1-2 overnatninger i Danmark, normalt i København. Derfor er det en fordel at kunne præsentere de tre skandinaviske lande samlet, så turoperatørerne kan se produkterne i sammenhæng. Vores opgave er så at overbevise dem om, at der er meget mere at opleve i Danmark, end hvad man kan nå på 1-2 dage. Der skal et længere ophold til, bl.a. fordi der er flere muligheder i Danmark end København alene", siger Flemming Bruhn.

For netop at få de indiske turister til at interessere sig for flere feriedage i Danmark har VisitDenmark udarbejdet fem signaturruter, der tager inderne med ud i landet, hvor de bl.a. kan opleve dansk design, H.C. Andersen, historiske og kongelige attraktioner, hygge og Danmark i børnehøjde.

Workshops i Indien arrangeres den 14. november i Delhi, den 16. november i Bangalore og den 17. november i Mumbai.