Horses during a hiking tour in Lejre, Denmark

Outdoorturisterne i Danmark

1.2.2024
Foto: Freya McOmish, Scandinavia Standard

Danmark tiltrækker mange turister, der søger udendørsoplevelser og aktiviteter i naturen. En ny rapport fra VisitDenmark giver indblik i de turister, der havde outdooraktiviteter som rejsemotiv, da de valgte at holde ferie i Danmark.

Hvem er outdoorturisterne i Danmark?

I løbet af 2022 har 4,5 mio. outdoorturister holdt ferie i kyst- og naturdanmark.  Lidt over halvdelen af disse outdoorturister er danske, mens knap fire ud af ti kommer fra Tyskland.

VisitDenmark definerer outdoorturister som turister, for hvem udendørsaktiviteter og oplevelser i naturen har haft afgørende eller høj betydning for deres beslutning om at holde ferie i Danmark. Disse turister har ofte nydt at være på stranden og ved kysten, mens også vandreture og korte cykelture i lokalområdet er aktiviteter, mange outdoorturister har foretaget.

VisitDenmark definerer outdoorturister, som turister hvor "natur, strand, kyst og hav" har haft afgørende eller høj betydning for, at de har valgt at holde ferie i Danmark, sammen med et af følgende motiver: ”vandring eller længere gåturen i naturen”, ”cykling eller cykelferie” og/eller ”lystfiskeri i hav eller sø”. 

Outdoorturister vil anbefale Danmark

Outdoorturisterne udtrykker generelt stor tilfredshed med deres ferieoplevelse i Danmark, og mange af dem er ivrige efter at anbefale landet til deres venner og familie. Næsten tre ud af fire danske og udenlandske outdoorturister, der tilbragte deres ferie i kyst- og naturdanmark i 2022, vil anbefale deres venner og bekendte at vælge Danmark som feriedestination.