Couple by the harbour

Video skaber kendskab til Danmark

6.3.2020
Foto: Niclas Jessen

Video fungerer godt til at inspirere og give et bedre indblik i, hvad Danmark har at tilbyde. I 2019 blev video fra VisitDenmark vist 79 mio. gange. 

Hele 79 millioner gange er en VisitDenmark video blevet vist på et digitalt medie i 2019. Det er mere end en fordobling i forhold til 2018, hvor der var godt 29 millioner videovisninger. Det er især visninger på YouTube og Facebook, som har bidraget til det høje antal videovisninger. Desuden har VisitDenmarks samarbejder med Red Bull og SAS også givet mange visninger gennem deres kanaler.

Det seneste år har VisitDenmark benyttet video som et centralt element i mange af markedskampagnerne, og har dermed brugt video betydelig mere i markedsføringen af Danmark end tidligere.

”Vi har haft video højt prioriteret i vores kampagner det seneste år, fordi vi generelt kan se, at video fylder meget på nettet. Dermed er video en god måde at få brugernes opmærksomhed på. Samtidig giver video god mulighed for at skabe kendskab og inspirere til at besøge Danmark,” siger chef for Digital Marketing Agnete Sylvest Jensen fra VisitDenmark.

Video er et stærkt format

Video er et meget stærkt format, når det handler om at skabe kendskab til Danmark og vise, hvad Danmark har at tilbyde, især over for de turister som ikke kender Danmark så godt i forvejen.

Video fungerer også godt til at skabe en bestemt stemning, som kan være sværere at få frem på billeder, og det spiller godt op til den nye brandfortælling The Land of Everyday Wonder, som blandt andet sætter fokus på stemninger, steder og lokale oplevelser. 

”Vi forventer bestemt, at den positive udvikling vil fortsætte. Udviklingen skyldes dels brugernes ageren på nettet, dels at der løbende bliver udviklet nye annonceformater til video, som vi fortsat skal udnytte. Derudover har VisitDenmark en god mængde filmmateriale af høj kvalitet liggende, som er forudsætningen for at bruge video. I 2020 vil vi fortsat prioritere produktionen af nyt videomateriale samt udnytte videoformaterne bedst muligt i vores kampagner for at kunne skabe kendskab til Danmark som turistdestination,” siger Agnete Sylvest Jensen.

Antal besøgende på andre platforme

Tallene fremgår af VisitDenmarks årlige interne opgørelse af digitale målsætninger. Her fremgår det også, at flere brugere har besøgt websitet. Godt en million flere brugere har besøgt websitet i forhold til 2018. 

I 2019 har VisitDenmark desuden haft endnu mere fokus på Instagram som kanal og også aktivt brugt Instagram til kampagner, hvilket har medført flere følgere og større engagement på Instagram. Antallet af følgere er steget fra godt 219.000 følgere i 2018 til 285.000 følgere i 2019. Det er en stigning på lidt over 20 procent følgere.