ØsterGro

VisitDenmark er certificeret som Green Tourism Organisation 

10.2.2021
Foto: Matteo Acitelli

VisitDenmarks samlede arbejde med bæredygtighed er resulteret i, at HORESTA netop har certificeret organisationen som Green Tourism Organization (GTO). 

”Vi er glade for, at HORESTA med certificeringen som GTO anerkender VisitDenmarks samlede arbejde med bæredygtighed. Vi har i de seneste år haft et større strategisk fokus på bæredygtighed i organisationen. Og her er det at blive certificeret som GTO en vigtig milepæl på den interne front,” siger kommunikationschef Anders Rosbo VisitDenmark.

Bag certificeringen som Green Tourism Organization (GTO) ligger en lang række kriterier på miljø- og bæredygtighedsområdet blandt andet i forhold til energi, affald og indkøb, som man som turistorganisation skal leve op til. 

Endvidere lægges der i certificeringen vægt på, at organisationen i sin kommunikation og markedsføring advokerer for miljøhensyn og bæredygtige løsninger.

”VisitDenmark er virkelig trådt i karakter i forhold til arbejdet med bæredygtig turisme. Både på de eksterne linjer med analyser, som viser danskernes og nærmarkedernes fokus på det grønne og øget markedsføring af Danmarks grønne profil og nu også på de interne linjer ved at blive tildelt Green Tourism Organization (GTO), ” siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatsleder for GTO og fortsætter: 

”Denne indsat viser vejen for danske turisme, men er også et tydeligt signal til omverden.” 

En række bæredygtige initiativer

VisitDenmark har arbejdet proaktivt med bæredygtig udvikling på en række områder. 

De sidste to har år har VisitDenmark udarbejdet analyser, hvor turisterne er blevet spurgt om deres holdning til bæredygtighed og miljøhensyn. 

På visitdenmark.com har VisitDenmark udviklet en særlig sektion, hvor turisterne bliver inspireret til mere bæredygtige oplevelser, og også i den internationale pressekommunikation er der et stærkt fokus på bæredygtighed. 

På det mere strategiske område er VisitDenmark på både nationalt og destinationsniveau involveret i kvalificeringen af pejlemærker og indsatsområder bl.a. med baggrund i organisationens viden og arbejde i nordiske og europæiske turismesammenhænge. 

Læs mere om HORESTAs Green Tourism Organization.