Jonas Vingegaard Tour de France 2023

Tillykke til hele Danmarks Vingegaard

23.7.2023
Foto: A.S.O./Pauline Ballet

VisitDenmark ønsker Jonas Vingegaard tillykke med sejren i Tour de France

VisitDenmark ønsker Jonas Vingegaard tillykke med sejren i Tour de France. Som alle andre er vi begejstrede og imponerede og vilde med hans og de andre danskere rytteres præstationer.

”Det er fantastisk, at Jonas Vingegaard igen kan sejre og i den grad bringe Danmark på verdenskortet, ikke mindst hos franskmændene. Han er den mest fantastiske ambassadør for Danmark, siger VisitDenmarks markedschef i Frankrig og Italien, Ghita Scharling Sørensen.

Siden Danmark sidste år var vært for Le Grand Départ, og Jonas Vingegaard var øverst på podiet, har der været en god stigning i de franske overnatninger i Danmark, og dette års præstationer vil uden tvivl være med til at bygge oven på fortællingen om Danmark som verdens bedste cykelland.

Bruges i markedsføringen

”Vi bruger gerne de danske rytteres succes som afsæt for at fortælle om Danmark, danskerne og den danske cykelkultur. Helt aktuelt var vi søndag sammen med Den Danske Ambassade vært ved en sammenkomst i Maison du Danemark for at fejre de danske triumfer i Tour de France. Hos os var bl.a. franske journalister og en række turoperatører, der forhåbentlig nu har fået endnu større lyst til at køre Danmark i front som rejsemål for franskmændene”, siger Ghita Scharling Sørensen.

”Opmærksomheden om Danmark var enorm sidste år med masser af presseomtale, og vi har i år sat fokus på outdoor, gastronomi og kultur som temaer i vores markedsføring – med et grønt fokus, da vores målgruppe i Paris gerne vil tage mere bæredygtige valg, når de rejser.”

I 2022 var der 370.200 franske overnatninger i Danmark, en stigning på 3,4 pc.t i forhold til 2019. I perioden januar til og med maj i år har stigningen i antallet af franske overnatninger i Danmark været på 23 pct. i forhold til 2019.